Politika- Gradski odbor SRS Zrenjanin smatra da je ponašanje državnih organa u postupku privatizacije Jugoremedije i sve do danas krajnje neodgovorno i licemerno, a posebno prema 4175 akcionara koji su najviše ošteđeni. Zakazana prodaja,po ko zna koji put je propala, vrednost fabrike je procenjena na oko 3,9 milijardi dinara, imovinu čine industrijski kompleks fabrike, postojeća oprema, jedan stan, 28 motornih vozila, kao i intelektualna svojina-21 žig za lekove, kao i parnica koja se vodi pred Privrednim sudom u Zrenjaninu za povraćaj dozvole za stavljanje 22 leka u promet.

Mi srpski radikali smatramo da je jedan od gorućih problema u navedenom postupku što nema reči o personalizaciji odgovornosti za trenutno stanje fabrike. Poznata je činjenica da je 2002.g. fabrika prodata za 16 miliona evra, firmi čiji je vlasnik Jovica Stefanović Nini, biznismen koji je u tom momentu bio na poternici interpola i kome je kupovina državnog paketa akcija Jugoremedije služila samo za pranje novca stečenog kriminalnim radnjama,posle višemesečnog štrajka radnika fabrike država je raskinula ugovor 2006.g. zbog neispunjenja ugovornih obaveza. Tek posle šest godina,2012 .g. , Stefanović je uhapšen sa saradnicima zbog zloupotrebe položaja i protivpravnog pribavljanja 7,5 miliona evra na štetu Jugoremedije, on je Jugoremediju učinio zavisnom, tj. vezao sa poslovanjem sa svojim firmama, preko kojih je nabavljao sirovine iz Indije i tako naduvavao cene i do 70 puta veće. Do današnjeg dana nije odgovarao pred sudom, trenutno izbegava ročišta zbog navodne bolesti, sa punim pravom se pitamo,imamo li mi uopšte državu? Imamo li mi pravosuđe?ko štiti njega i slične kriminalce njemu? hoće li u ovom gradu, u našoj državi opstati ijedna fabrika u našem vlasništvu? ima li kraja ovom ludilu i beznađu? Postoji li u ovom gradu, u Srbiji, pravda za običnog čoveka, pravda za radnika? Hoćemo li dočekati da se lopovima i korumpiranim političarima oduzme protivpravno stečena imovina?

-Svedoci smo po ko zna koji put ovakvim kriminalnim radnjama koje su istine radi nemoguće bez učešća i sprege sa vlašću,u kojima po pravilu radnici ostaju kratkih rukava,obično se naplate bankari i obezbede se dobre plate za stečajne upravnike ,i uvek baš toliko i ima od prodaje stečajne mase.Trenutna potraživanja poverioca su:Hipo banka 966 miliona dinara,Razvojna banka Vojvodine 431 milion din., Komercijalna banka 115 miliona din., 400 bivših radnika potražuju neisplaćene plate- rekao je predsednik GO SRS Zrenjanin Dalibor Radosavljević.