Foto: Twitter Atletski Savez Srbije

Sport- Ivana Španović nije nastupila u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu, jer je  u kvalifikacijama zadobila povredu Ahilove tetive, a posle detaljnih pregleda i analiza, stručni štab doneo je odluku da ona ne nastupi.

Španovićeva neće skakati u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu. Tu odluku je doneo Ivanin tim nakon očitanih nalaza magnetne rezonance. Ivana je doživela neugodnu povredu Ahilove tetive desne noge u toku kvalifikacija skoka udalj. U prvom momentu je izgledalo da povreda nije teže prirode, ali je snimak magnetne rezonance pokazao da je povreda ozbiljnija, parcijalna rutura Ahilove tetive i da bi skaknjem u finalu mogla ugroziti nastavak karijere“, rekao je trener Goran Obradović.

Skokovima u kvalifikacijama Španovićeva je potvrdila da je u vrhunskoj formi i da je spremna da odbrani  titulu šampionke Evrope nakon što je ostvarila najbolji skok od šest metara i 84 centimetara.

„Povrede su nažalost sastavni deo sporta i ovo je jedna od najtežih odluka, ali verujem najbolja kad je u pitanju nastavak karijere. Imala sam ogromnu želju da nastavim, znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju ruptura Ahilove tetive poslušala sam savet medicinskog tima da odustanem od nastupa u finalu. Nastavljam sa terapijama i nadam se brzom povratku na stazu“– istakla je Ivana.