Zrenjanin- 33. po redu manifestacija Dani piva održaće se od 27. avgusta do 2. septembra, ove godine manifestacija će trajati sedam dana i  očekuje se preko  pola miliona posetilaca.

U okviru manifestacije, pored koncerata, održaće se i dramski, dečiji, sportski i kulturno-umetnički program i još mnogo toga na više od petnaest lokacija u gradu. Kao i svake godine očekuje nas bogat program i na Žitnom trgu uz tradicionalni vatromet. Ove godine program na Trgu slobode otvoriće „Zrenjaninska filharmonija“, a specijalni gost biće čuveni tenor Bela Mavrak čiji će koncert direktno prenositi RTS i RTV.

 

Povodom početka manifestacije danas je održana konferencija za novinare u Gradskoj bašti na kojoj su se obratili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, pr manifestacije Jadranka Janković Nešić, Momčilo Bajagić – Bajaga, Milan Đorđević iz pop grupe“Nevernih beba“, direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar i Miroslav „Miša“ Aleksić iz „Riblje čorbe“.

Gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je da će ovogodišnji “Dani piva” okupiti veliki broj Zrenjaninaca i njihovih gostiju, te da će u različitim programima učešće uzeti više od dve ipo hiljade ljudi.
“Veliko mi je zadovoljstvo što na ovakav način najavljujemo našu manifestaciju “Dani piva”, ove godine održava se 33. put, nadam se da ćemo imati šansu, ako nam vreme dozvoli, da oborimo sve rekorde. Mi smo se potrudili da dovedemo najbolje goste, najbolje izvođače s naše estrade, najpopularnije umetnike, a pored njih imaćemo više od 25 učesnika, na nekoliko lokacija, Očekujem sedmodnevni spektakl u našem gradu, i da će Zrenjanin biti dobar domaćin, kao što je bio i mnogo godina unazad. Zrenjanin je lep grad, Zrenjaninci su vredni ljudi i mi to volimo da pokažemo i kada su “Dani piva”, ali i drugim raznim povodima”, rekao je Janjić i zahvalio uvaženim gostima koji su danas došli u naš grad da podrže manifestaciju.
  
Momčilo Bajagić Bajaga rekao je da rado ponovo dolazi na “Dane piva”, gde je već nastupao nekoliko puta, a da je zrenjaninski koncert deo turneje na kojoj se grupa trenutno nalazi.
“Imaćemo još nekoliko nastupa pre Zrenjanina, u “top” formi smo i spremili smo program koji smo svirali pre nekoliko dana u “Areni” u Puli, dakle, izbor najvećih hitova iz karijere grupe i nekoliko pesama sa novog albuma “U sali lom”, koje ćemo premijerno da ovde izvedemo. Vidimo se u petak, 31. avgusta, dobrodošli”, poručio je popularni Bajaga.  
Od pratećih događaja ni ovoga puta neće izostati takmičenje u kuvanju riblje čorbe, 35. po redu “Zlatni kotlić” i 11. Memorijal “Đula Farkaš – Farki”, na Trgu slobode, u sredu, 29. avgusta, od 18 časova i uz učešće brojnih gostiju. U isto vreme održava se i festival tradicije i kulture Republike Mađarske, koji je premijerno organizovan prošle godine. Prethodnog dana, u utorak, 28. avgusta, od 19 časova, na Trgu slobode prvi put će svoju kulturu, tradiciju, gastronomiju i turističke potencijale predstaviti Republika Slovačka.
Pripremljen je i bogat sportski i dečji program, a posetioci Gradske bašte imaće priliku da pogledaju i nekoliko pozorišnih predstava. Kao i svake godine, “Dane piva” najaviće povorka fijakera, koja će se kretati gradom u ponedeljak, 27. avgusta, i pozivati naše sugrađane da posete manifestaciju.

Pogledajte kompletan program 33. „Dana piva“

UTORAK 28. avgust

21h Garavi Sokak

23h Željko Vasić

DJ komercijalna muzika do 02h

SREDA 29. avgust

19.30h Bubamare

21h  Kilo kilo banda

23h Darko Rundek

DJ komercijalna muzika do 02h

ČETVRTAK 30. avgust

19.30h Instant karma

21h Šinobusi

23h Deca loših muzičara

DJ komercijalna muzika do 02h

PETAK  31. avgust

19.30h Plavi ptičić

21h Grate

23h Goblini

DJ komercijalna muzika do 02h

SUBOTA01. septembar

19.30h Crni paun i Pagon X

21h Super kleša

23h Neverne bebe

DJ komercijalna muzika do 02h

Nedelja 02. septembar

19.30h Đusi Kovač i Gipsy bend

21h La Banda

23h Haris Džinović

DJ komercijalna muzika do 02h

Program Dani piva – Trg slobode

ČETVRTAK 30. avgust

21h Zrenjaninska filharmonija,

NS Big bend, solista Bela Mavrak – Direktan prenos RTS i RTV

PETAK 31. avgust

21h Bajaga i Instruktori

23h Riblja Ćorba

SUBOTA 01. septembar

22h Marija Šerifović

NEDELJA 02. septembar

22h Lexington bend