Foto: www.srbija.gov.rs

Na večerašnjoj konferenciji Vlade Republike Srbije, premijerka Ana Brnabić iznela je nove mere koje se tiču svih naših državljana koji dolaze iz inostranstva i za sve koji budu prekršili meru samoizolacije. Za one povratnike koji prekrše meru samoizolacije i kreću se suprotno preporukama obezbeđena su tri objekta u Vršcu, Požarevcu i Pirotu koji će služiti za smeštaj tih lica.

„Ako lice koje prekrši zabranu kretanja i zarazi druga lica i teško im naruši zdravlje može mu se izreći kazna od jedne do osam godina zatvora. Ako neko prekrši zabranu kretanja i zarazi nekoga i tako mu prouzrokujue smrt može mu se izreći kazna od dve do 12 godina zatvora“, rekla je premijerka.

Premijerka je istakla da nas očekuje još jedan veliki izazov, jer se u Srbiju  vraćaju naši građani iz inostranstva kod kojih je potvrđen koronavirus. Zato smo  dodatno pooštrili mere.

„Od sutra otvaramo karantin u Moroviću sa 500 ležajeva, neka lica koja prelaze granicu i ulaze u Srbiju, a nemaju boravište ovde ili ne mogu da dokažu da ga imaju, oni će biti upućeni u kamp u Moroviću“, rekla je premijerka.