Zrenjanin- Sve pod konac za predstojeću manifestaciju “Dani piva”. U Zrenjaninu će se u periodu od 27. avgusta do 02. septembra 2018. godine održati manifestacija “Dani piva”. Ova ne samo turistička, nego i kulturna, muzička i privredna manifestacija okupiće i ove godine veliki broj pivara. Dok se pivare spremaju da ponude gostima što kvalitetnije pivo, zaposlene u JKP ”Čistoća i zelenilo” čekaju sasvim drugačiji poslovi.

-Naša Služba za održavanje javno prometnih površina, koja brine o čistoći grada, angažovaće još veći broj radnika (oko 50), koji će raditi u tri smene, a intenzivnije će raditi po zatvaranju štandova na čišćenju i pranju centra grada, Trga Slobode, Žitnog Trga, parkinga na prevlaci, u Tiršovoj i okolnim ulicama. Takođe, intezivnije čišćenje biće i u Plankert parku u kom će biti organizovane razne radionice i aktivnosti za decu. Pored radne snage biće angažovana i mehanizacija. Za ovu priliku Preduzeće će obezbediti dovoljan broj kontejnera. Veći broj istih biće postavljeni na Žitnom Trgu, Trgu Slobode i parkingu na Prevlaci koji će se prazniti dva puta dnevno. Na Žitnom Trgu i Trgu Slobode biće postavljeni i žičani kontejneri za otpatke i isti će se prazniti dva puta, jednom u toku dana i po završetku rada štandova. Radnici dežurne ekipe (3-4 radnika), uz angažovanje kamiona biće spremni da reaguju i na hitne intervencije u toku dana, gde se bude ukazala potreba..- rekla je  Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

Nakon zatvaranja manifestacije Dani piva, radnicima JKP „Čitoća i zelenilo“ biće potrebno još dva do tri dana da detaljno očiste i dovedu u prvobitno stanje glavna mesta događaja, kao i centralnu gradsku zonu.

JKP „Čitoća i zelenilo“ apeluje na građane da vode računa o otpadu, da ga odlažu na mesta koja su predviđena za to i da se tako pokažu kao pravi domaćini.