25. jubilarni Velikogospojinski dani zvanično su počeli u četvrtak u 20:00 časova otvaranjem Ulice Zanatskog piva. Veliki broj poznatih i manje poznatih zanatskih pivara, oko 40-ak pivskih zanatlija, predstavilo je svoje najbolje proizvode, dok su sa bine čuli zvuci lokalnih rock bendova.

Drugi dan Velike Gospojine obeležili su otvaranje Etno bazara, najveće podmanifestacije namenjene poljoprivrednicima – Poljofest, dolaskom Rečne flotile, uspešnim takmičenjem u kuvanju riblje čorbe, okršaju tamburaša i velikim koncertom novosadskog benda Apsolutno romantično.

 

U samom centru Novog Bečeja Etno bazar u svom šarenilu, privukao je na stotine  posetilaca. Etno bazar je otvoren nastupom KUD-a Folklorika iz Novog Sada.  Oko 100 izlagača iz Vojvodine i regiona predstavilo je svoje proizvode ručne izrade, unikatne radove, proizvode starih zanatlija, pčelarske i druge interesantne proizvode.

 Svečano otvaranje Velikogospojinskog Poljofest-a počelo je je panel- diskusijom na temu „Mladi poljoprivrednici – najveća šansa Srpskog agrara“ gde su se poljoprivrednicima i svima koji se bave ovom oblašću privrede, obratili predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, privredu i šumarstvo. Novobečejce je potom obradovao dolazak Rečne flotile vojske Srbije, koji su se usidrili na obali reke Tise.

 

 

Majstori u kuvanju riblje čorbe pokazali su svoje kulinarske veštine i ove godine. Iz 70 kotlića širili su se mirisi ovog specijaliteta. Prvu nagradu, čamac koji je obezbedila firma SPLAVOVITEK & MARINAS & N’ ALEKSIĆ  odneo je Ereš Oskar iz Novog Bečeja. Kuvanje riblje čorbe začinile su tamburaške bande iz čitave Vojvodine. Najbolje su se pokazali subotičani, tamburaška banda Ravnica.

Kao šlag na torti zapevao je i novosadski bend Apsolutno romantično. Uz zvuke pesama „Kao topli maj“ „Dajte mi vina“ i premijernog izvođenja novog singla „Violina“ novobečejci i njihovi gosti uživali su u ostatku večeri.

Večerašnji program Gospojine biće obeležen nastupima mađarskog benda Piramis, Nine Badrić i Sergeja Ćetkovića.