Zrenjanin- U organizaciji Školice sporta „Long jump – Ivana Španović“ danas je u novoj zrenjaninskoj hali sportova, Kristalnoj dvorani, održana 4. “Vrtićijada”, druženje i sportsko takmičenje na poligonima spretnosti, uz učešće 140 mališana iz vrtića Predškolske ustanove “Zrenjanin” i vrtića pri osnovnoj školi “Bratstvo” iz Aradca.

Već tradicionalnu manifestaciju otvorila je naša najbolja atletičarka, rekorderka u skoku u dalj i najbolja sportistkinja Srbije Ivana Španović, koja je, u pauzi priprema za predstojeća takmičenja, našla slobodno vreme da se danas druži s decom i pomogne im da zavole atletiku i sport i uživaju u tome.

“Svi to negde u sebi nosimo i dobro se osećamo kada je energija dobra, a posebna je draž kada su deca u pitanju, dolazim zato što mi je lepo s njima i vidim da i oni u tome uživaju. Primećujem i da napreduju i da su iz godine u godinu sve bolji. Tu smo da im pomognemo da nauče osnove sporta i zavole ga, a na njima je da se opredele dalje”, ističe Ivana, kojoj početkom marta predstoji najznačajnije takmičenje u narednoj godini – evropsko dvoransko prvenstvo u Birmingemu, u Velikoj Britaniji.

“Potom opet sledi Dijamantska liga, Evropsko prvenstvo, Kontinentalni kup, nekoliko mitinga, sezona je duga, ali su ciljevi isti, kao i do sada. Za takmičenja se pripremam u Srbiji, jer će podloga u Birmingemu biti kao što je i u atletskoj dvorani u Beogradu. Ovde sada imam idealne uslove za pripreme, tako da nemam više potrebe da idem bilo gde”, poručila je Ivana Španović. 

Na poligonu spretnosti svi koji su nastupili su, praktično, pobednici i nagrađeni su i za samo učešće na “Vrtićijadi”, dok su oni najbrži i najspretniji imali priliku i da se dodatno takmiče za titulu najboljih i osvoje prigodne pehare.

U ime Grada Zrenjanina prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, istakavši da ovi mališani imaju priliku da u društvu jedne svetske atletske zvezde načine prve atletske korake, u gradu sporta i našoj prelepoj “Kristalnoj dvorani”.

“Veliko nam je zadovoljstvo što je Ivana svojim medaljama povezala svoj rodni grad Zrenjanin sa Novim Sadom, Beogradom, Evropom i svetom i sigurno je da njeno prisustvo na 4. “Vrtićijadi” znači veliki podstrek za ovu decu. Što se tiče lokalne samouprave, poseban akcenat stavljamo na bavljenje sportom kod dece predškolskog i školskog uzrasta, ovo je jedna od takvih akcija i ja se zahvaljujem školici “Long jump”, Predškolskoj ustanovi, Sportskom savezu, Sportskim objektima, svim sponzorima koji su podržali ovu akciju i prepoznali značaj da se deca od najranijeg doba uključuju u sportske aktivnosti”, kazao je Salapura.

Školicu sporta „Long jump – Ivana Španović“ vodi Ivanina majka, Vesna Španović, koja kaže da je ostvarena dobra saradnja s Predškolskom ustanovom Zrenjanin i da mališani iz gradskih i seoskih vrtića s velikim zadovoljstvom dolaze na ovu manifestaciju.
“Nastavljamo dalje, okupljamo mališane i uglavnom se trudimo da to budu deca predškolskog uzrasta, iz Predškolske ustanove Zrenjanin, s tim da smo od prošle godine uključili i mališane iz vrtića u selima. Drago nam je što je danas i Ivana mogla da bude s nama i prisetila se kako je to izgledalo kada je ona pravila prve atletske korake, ona je vrlo “turbulentno” krenula i pretpostavljam da ovde sada uživa”, istakla je Vesna, nekada i sama istaknuta zrenjaninska atletičarka, i pozvala svu zainteresovanu decu, uzrasta od 3 do 12 godina, da se uključe u rad Školice sporta „Long jump – Ivana Španović“, a mogu se javiti ponedeljkom, sredom i petkom od 19 časova, u novoj hali sportova.

Otvaranju manifestacije prisustvovali su i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, zamenica direktora Predškolske ustanove Zrenjanin Tatjana Lojović i koordinatorka za fizičko vaspitanje u toj ustanovi Maja Šujica.

Manifestaciju su, različitim vrstama donacija i pomoći, pomogli kompanija “Gomeks”, kao generalni sponzor,“Agencija Farkaš”, kompanija “Koka Kola”, Sportski savez grada Zrenjanina i Javna ustanova “Sportski objekti”.

Izvor:zrenjanin.rs