Zrenjanin- Četiri vikenda, na dve lokacije u centru Zrenjanina,  Zrenjaninci i njihovi gosti imali su priliku da uživaju u bogato kulturno-umetničkom programu tradicionalne manifestacije „Korzo fest“, tokom koje su održane slikarske radionice, kao i radionice starih zanata na kojima je učestvovalo više stotina dece i odraslih.

 

Mališani su uživali u lutkarskim predstavama u kojima su i oni sami učestvovali. U  kasnim večernjim satima posetioci su mogli da uživaju u nastupima muzičkih  bendova, dok je najveće interesovanje bilo za koncert Bilje Krstić i Bistrik orkestra.

Ove godine uveden je korzo kviz, s primamljivim nagradama, od kojih je glavna nagrada bila sedmodnevno letovanje za dve osobe u hotelu “Montenegro” u Čanju koju je osvojila Regina Milanov.

Regina Milanov prima nagradu

Učesnici su popunjavali kupone koje su dobijali u prodavnicama i baštama ugostiteljskih objekata u glavnoj ulici, ubacivali ih u kutiju pored bine i ukoliko su bili  izvučeni, morali su da tačno odgovore na određeno pitanje o gradu Zrenjaninu, iz priče koju su prezentovali voditelji u toku večeri.
 
Prošle godine “Korzo fest” uvršten je u kalendar zvaničnih gradskih manifestacija, te kao takav ima podršku Grada Zrenjanina i Turističke organizacije grada.