U TOKU IZGRADNJA KANALIZACIONE MREŽE U ELEMIRU – GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE

Zrenjanin- U Elemiru se trenutno izvodi najznačajniji infrastrukturni projekat u ovom selu-  izgradnja kanalizacione mreže. Tim povodom, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, obišao je radove .

– Planirano je da se u ovoj fazi uradi 1,4 kilometra mreže, čija je vrednost više od 11 miliona dinara. Po završetku ove faze biće realizovano preko 80 posto radova na kanalizaciji u Elemiru. Ovi radovi izvode se sredsvima mesnog samodoprinosa i budžeta Grada Zrenjanina – istakao je predsednik Saveta Mesne zajednice Elemir Milan Poučki.

On je napomenuo da je okvirni rok za dovršetak kompletne kanalizacije u selu kraj 2021. godine. Najavio je da se u Elemiru pripremaju i drugi poslovi, kao što su čišćenje divljih deponija, ali i projekti izgradnje biciklističkih staza od sela do Babatova na Tisi i u drugom smeru do Zrenjanina.

– U gradnji fekalne kanalizacije najdalje smo odmakli u Elemiru, kada su u pitanju naseljena mesta. Radovi će možda i pre najavljenog roka biti završeni. Ide nešto sporije, jer nema plaćanja priključka, a mi se trudimo da sve isfinansiramo bez učešća građana. Veoma sam ponosan na tu činjenicu – rekao je Janjić prilikom obilaska radova u Elemiru.

On je podsetio da je izgradnja kanalizacije započeta i u Melencima, Ečki, Kleku, Lazarevu, Lukićevu i Stajićevu. Janjić je najavio intenziviranje radova na gradnji kanalizacione mreže u tim selima u narednom periodu, kao i početak gradnje u još dva naseljena mesta.

– Radovi će se izvoditi u jesen ove i naročito na proleće sledeće godine, a priključak će biti besplatan i za žitelje tih mesta – najavio je Janjić, uz podsećanje da je sam grad Zrenjanin pokriven kanalizacionom mrežom gotovo stopostotno.

U ime izvođača radova, firme „Graditelj NS“, Branko Kikanović referisao je da se trenutno radi takozvani sliv 8, i da su urađeni priključci za parnu stranu u ulici Žarka Zrenjanina. Preostalo je još oko 400 metara trase, a ova faza radova biće završena za dvadesetak dana, naglasio je on.

Izvor: zrenjanin.rs

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap