Politika- Nevreme je prošlog vikenda po ko zna koji put iznenadilo gradsku vlast. Cela Srbija imala je priliku da vidi zabrinjavajuće snimke potpuno poplavljenih kuća i ulica, kako onih u naseljenim mestima, tako i u samom centru grada, kao i snimak iz zrenjaninske bolnice na kom se jasno vidi probijanje velike količine vode kroz plafon. Zbog nastale štete zatvoren je i gradski bazen.

„Zašto građani Zrenjanina već šest godina plaćaju za nerad i nesposobnost gradske vlasti? I dokle će da bude tako? Zrenjanin i dalje nema pijaću vodu, ali zato ima probleme sa poplavama. Kako je to moguće u 21. veku u sred Evrope?“ upitao je Goran Kaurić, predsednik odborničke grupe zrenjaninskih demokrata. Zaključio da je sramota što su atmosferske poplave nerešiv problem za vlast jednog ozbiljnog grada poput Zrenjanina: „Sve ovo je samo još jedan dokaz nesposobnosti i nezainteresovanosti vlasti za rešavanje problema građana. Vlast, očigledno, ima druge prioritete u odnosu na njihovo rešavanje, ali na račun poreznih obveznika.“

Predstavnici lokalne vlasti su tokom vikenda molili građane za strpljenje, a Demokratska stranka postavlja pitanje – Koliko još? Koliko još godina treba da prođe da bi vlast stvarno počela da rešava probleme građana, a ne samo da daje prazna obećanja? Koliko dugo ćemo da saniramo štetu umesto da se bavimo prevencijom? Takav pristup ne samo da je potpuno besmislen i neuporedivo skuplji, nego građanima ne garantuje baš nikakvu sigurnost.