Politika-Prošle srede je u Zrenjaninu održana konvencija tokom koje su građani Zrenjanina imali priliku da se bolje upoznaju ne samo sa Sašom Jankovićem, nego i sa mnogobrojnim potpisnicima Apela 100 koji su u Zrenjanin došli kako bi podržali Jankovića i pozvali naše sugrađane da izađu na izbore, a ovog utorka je na trgu organizovano javno glasanje za najnepoželjniju osobu u Zrenjaninu.

Persona non grata osmišljena je kao predizborna akcija u kojoj će građani imati priliku da javno iskažu svoje mišljenje o ljudima koji sada vode ili su vodili naš grad. Za tri sata je glasalo 236 ljudi, a u drugi krug plasirali su se Goran Knežević (43 glasa) i Darko Bađok (27 glasova). Prate ih Saša Santovac, Ivan Dević, Nenad Karapandža, Aleksandar Starčević, Oliver Mitrović i David Dimkić. Među ostalima koji su se pojavili i nisu ostvarili značajan rezultat nalaze se Boris Gladić, Čedomir Janjić, Goran Kravarušić, Željka Milošević, Julija Bobek, Dragan Ćapin, Ivan Bošnjak, Dušan Šijan kao i neki od opozicionih aktivista Slavko Rodić, Igor Ratković i Bojan Kostreš,“ izjavio je Aleksandar Jankov.

Akcija će se nastaviti dok građani ne izaberu najnepoželjniju osobu u Zrenjaninu za 2017. godinu, ali imajmo na umu da je najvažniji trenutak zapravo tek pred nama.

Poruku građanima u ime izbornog štaba prenela je Alisa Kockar: „U nedelju su zaista važne dve stvari. Prva je da što više ljudi izađe na izbore i da glasa. Nemojte da dozvolite da u vaše ime odlučuju drugi, posebno na ovako važnim izborima kada ne biramo samo predsednika, već i u kakvoj državi živimo: državi sa sistemom ili rođačkoj organizaciji. Ili ćemo pristojno da živimo od svog rada ili ćemo da životarimo i napuštamo Srbiju prvom prilikom. Druga važna obaveza je da se pobrinemo da ne dođe do izbornih neregularnosti. Mi radimo na tome od početka kampanje, ali u nedelju je to naš zajednički posao. Ako na svom izbornom mestu ili njegovoj blizini vidite nedozvoljene radnje, molimo vas da odmah odreagujete ili da nas o tome obavestite putem telefona 023/510879.“

Izborni štab Saše Jankovića u Zrenjaninu