Gastornomska manifestacija „Krofnijada“ u Jarkovcu održana je u subotu, 8. septembra, u organizaciji  Aktiva žena „Jarkovac“ i uz podršku Turističke organizacije opštine Sečanj u cilju očuvanja  i negovanja tradicionalnih vrednosti.

Jarkovačka Krofnijada okupila je veliki broj posetilaca, učesnika i ljubitelja  krofni. Ove godine na takmičenju je učestvovalo devet Udruženja žena, a žiri je imao težak zadatak  da odabere najbolje krofne u dve kategorije.

Žiri je bio na slatkim mukama

Prvu nagradu za klasičnu krofnu osvojilo je Aktiv žena „Đurđevak“ iz Neuzine, drugo mesto Aktiv žena  iz Jaše Tomić, a treće mesto pripalo je Asocijaciji žena iz Krajišnika.

Prvu nagradu za najorginalniju krofnu osvojilo je Udruženje žena „Cerepajke“ iz Crepaje, drugo mesto Aktiv žena iz Banatskog Višnjićeva, dok je treće mesto pripalo Udruženju žena „Naš osmeh“ iz Sečnja.

 

Udruženje žena iz Crepaje poklonilo je sliku domaćinima Krofnijade

-Na četvrtoj „Krofnijadi“ imamo devet učesnika i zadovoljni smo odzivom. Zahvaljujem se Turističkoj organizaciji opštine Sečanj i svim sponzorima na pomoći oko organizacije ovogodišnje manifestacije- rekla je Mara Stojkov predsednica Aktiva žena „Jarkovac“.