Zrenjanin- U okviru kampanje  „Za novi život“ u čast prvorođene bebe u 2020. godini u Zrenjaninu,  Amele, danas je u dvorištu Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ posađena sadnica javora. Kampanju je pokrenuo pokrajinski zaštitnik građana Zoran Pavlović, a osim u Zrenjaninu akcija se sprovodi u nekoliko gradova Vojvodine.

Događaju su prisustvovali Pokrajinski obusman Prof.dr Zoran Pavlović, lokalni obusman Bogoslav Simić, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i PR JKP „Čistoća i zelenilo“ Danijela Tančić i tata male Amele Vidak Janoš.

Prva beba, devojčica Amela,  u Zrenjaninu  rođena je u  4 časa i 50 minuta posle ponoći, teška 2.760 gr i 49 cm dugačka, koju je na svet donela majka  Tanja Novakov (16) iz Lokve.

Pokrajinski zaštitnik građana Zoran Pavlović čestitao je mladim roditeljima na najlepšem poklonu  koji su dobili za novu godinu.

„Sa ciljem poboljšanja demografske slike  naše zemlje, predlažemo svakoj Opštoj bolnici  da zasadi po jedno drvo u čast prvorođene babe. Osim u Zrenjaninu sadnice smo posadili i u Novom Sadu, Vršcu, Pančevu, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici“, rekao je Zoran Pavlović.

Tata prvorođene devojčice u Zrenjaninu Vidak Janoš rekao je da je veoma ponosan  što je danas u čast rođenja njegove ćerke zasađeno drvo u dvorište Zrenjaninske bolnice i zahvalio se lekarima i sestrama koji su te noći dežurali.

Sadnicu javora doniralo je JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.