Zrenjanin- Rotary klub Zrenjanin donirao je juče četiri kompjutera  Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Zrenjaninu.

Direktoru OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Saši Bosiću vrednu donaciju uručili su Guverner Rotary Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru Vladimir Matić i predsednik Rotary kluba Zrenjanin Fjodor Ćirić u prisustvu načelnice Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelene Dragić.

 

 

Guverner Rotary distrikta Srbija i Crna Gora 2483 Vladimir Matić rekao je da je na osnovu internacionalnog Rotary granta, putem kojeg je obezbeđeno 500 kompjutera za 50 škola,  Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj” dobila je četiri.

– U proteklih 20 godina koliko postoji Rotary klub Zrenjanin, sprovodili smo razne akcije, prethodne dve godine stavili smo malo veći akcenat na pomoć školama.  Mi, kao Rotary klub donirali smo klupe za tri učionice OŠ „Žarko Zrenjanin“, zasadili drveće u tri osnovne škole, naša omladina je donirala bele table osnovnim školama u Zrenjaninu i mislim da idemo u dobrom pravcu. Sa Gradskom upravom ćemo pokušati da se dogovorimo da u narednom periodu doniramo barem po još jedan računar svakoj školi- rekao je Fjodor Ćirić.

 

– Zahvalio bih se najviše na tome što je Rotary klub Zrenjanin imao sluha da jednoj maloj gradskoj školi, koja postiže izuzetne rezultate s obzirom na brojno stanje učenika i konkurenciju, uruči ovakvu donaciju. Uslov za ovu vrednu donaciju  bio je  da se ovi računari postave tako da učenici mogu da ih koriste, a mi ćemo se postarati da u svakom razredu bude po jedan- rekao je Saša Bosić direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.