Zrenjanin- Više od 50 takmičara, u subotu, 15, septembra,  je na licenciranoj stazi „Jugoistok Ečka“ učestvovalo u završnom takmičenju u ovogodišnjoj borbi za bodove u moto trkama.
Takmičenje organizuju Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije i Auto-moto klub ”Petrovgrad” iz Zrenjanina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom grada.
  
Prilikom svog obraćanja takmičarima, gledaocima i organizatorima, zamenik gradonačelnika Saša Santovac je istakao da je ovo prilika i za promociju industrijske zone i njenih kapaciteta, i naglasio:
„Želim najpre da se zahvalim Auto-moto savezu Srbije što veruju u Zrenjanin, te drugu godinu zaredom zajedno organizujemo ovo atraktivno takmičenje. Posebnu zahvalnost dugujemo i auto-moto klubu „Petrovgrad“, koji je nesebičnim zalaganjem omogućio da sve protekne u najboljem redu. Čestitam i svim gradskim i pokrajinskim službama koji su dali punu podršku. Ovo je prilika da svi posetioci, koji su pre svega ljubitelji moto sporta,  vide našu industrijsku zonu i nove investitore koji u njoj grade pogone. U budućnosti ćemo se truditi da ovakvi događaji budu još masovniji, i trku podignemo na najviši rang takmičenja“, istakao je Santovac.
Staza u industrijskoj zoni ispunjava sve uslove za održavanje zvaničnih trka iz kalendara nacionalnog šampionata, a uz nastavak saradnje Auto moto saveza Srbije, Moto saveza Srbije, auto moto kluba „Petrovgrad“ i grada Zrenjanina, na toj stazi bi trebalo da se voze i discipline za međunarodni šampionat.
Nakon što je trku zvanično proglasio otvorenom, generalni sekretar Auto moto saveza Srbije Predrag Đurđev , rekao je da je današnji događaj rezultat negovanja dobrih odnosa Auto moto saveza i grada Zrenjanina, i posebno se zahvalio gradonačelniku Čedomiru Janjiću na podršci u organizaciji.
„Ovom trkom obeležavamo kraj moto sezone u Srbiji. Čestitam gradu Zrenjaninu i gradonačelniku što postajete lider u oblasti motociklizma u našoj zemlji. Danas je pred nama jedna pre svega sigurna staza, o čijem kvalitetu govori i licenca koju je dobila od strane Auto moto saveza Srbije. Dosta takmičara i lepo vreme čine da, ono što je Ušće za Beograd, to je ova staza u ove dane takmičenja za Zrenjanin, i biće odlučeni mnogi pobednici u ovoj sezoni“, rekao je Đurđev.
U nedelju, 16. septembra,  su na programu nova nadmetanja i atraktivne vožnje, a pored ljubitelja dvotočkaša otvaranju moto trke “ Velika nagrada Zrenjanina 2018″, prisustvovali su pomoćnici gradonačelnika Dragan Ćapin i Simo Salapura, kao i predsednik auto moto kluba „Petrovgrad“ Dragan Gudžev.
Izvor:zrenjanin.rs