Ženska pevačka grupa „Filigrani“ koja deluje pri Kulturnom centru Zrenjanina kao muzička sekcija nedavno je u Dubu (Bajina Bašta) na, četvrtom po redu,  Velokogospojinskom  saboru u disciplini staro pevanje, osvojila dva pehara. 

Prvi pehar, prvo mesto, u kategoriji solo pevanja osvojila je Vanja Jurošević, a drugi pehar za osvojeno treće mesto (celokupna) ženska pevačka grupa  „Filigrani“.

Ove godine u Dubu je učestvovalo 30 ansambala. Pevačku grupu „Filigrani“  čine:  Vanja Jurošević, Gordana Stojanović, Ana Čisar, Silvija Kiš, Elena Žitinja i Ljiljana Petrović. Članice ansambla navode da je njihova misija da od zaborava sačuvaju stare običaje i pesme,  utisci sa Sabora su veoma pozotivni i inspirativni a planiraju da ponovo nastupe i sledeće godine.

Ženska pevačka grupa „Filigrani“ postoji već tri godine i do sada je imala veliki broj takmičarskih i revijalnih nastupa na etno festivalima u Plandištu, Prijepolju, Ivanjici i Dubu….  Uskoro se očekuje i njihov zrenjaninski koncert.

– Na jednoj fotografiji je Ljiljana Petrović i Vanja Jurošević a na drugoj članice pevačke grupe „Filigrani“ sa organizatorima manifestacije i članovima žirija.