Sport- Pred oko 200 gledalaca na stadionu kraj „Skrobare“ banatski derbi završen je bez pobednika rezultatom 0:0. Posle ove utakmice fudbaleri Radničkog su nakon 12 kola pored Hajduka,  jedina ekipa bez poraza u dosadašnjem delu prvenstva  Srpske lige grupa „Vojvodina“.

Prvi deo pripao je pančevcima, bili su angažovaniji i opasni pred mrežom odličnog Slobodana Đurića. U petom minutu, posle centaršuta s levog boka, omaleni Aleksandar Stojanovski, dobro je skočio i udarcem glavom, pogodio prečku. Dva minuta kasnije, na asistenciju kapitena Dragana Dašića, mladi Aleksandar Javor je šutirao iz prve, u bliži ugao, a Djurić uhvatio loptu. Mogao je i Luka Petrović da pogodi mrežu domaćih, a promašio je posle centaršuta iz prekida i udarca glavom preko okvira.

 

Domaći su, iz tri pokušaja u akciji iz 25 minuta, posle kornera, mogli do vođstva. Prvo je izblokiran šut Marka Kovačevića, odmah i Nikole Bjelice, da bi odbitak Vladimir Jeftić, iz odlične pozicije, poslao preko prečke. Iskusni Nikola Krstinić, mogao je da izraste u junaka derbija. U 40 minutu, bliže drugoj stativi, pokušao je da zahvati volej i promašio, a minut kasnije, na centaršut s levog krila, udarcem glavom, sa ivice „peterca“, nije bio uspešan. U prvom minutu nastavka, isti igrač je, posle sjajnog prodora i asistencije Ljubiše Vukelje, bio usamljen u kaznenom prostoru i brzopleto šutirao pored stative.

Drugi deo pripao je zrenjanincima, mladi Kovačević mogao je savlada Čanovića u 61. minutu kad mu je Miljan Milivojev provukao loptu i spojio ga sa golmanom pančevaca, ali je šut bonusa domaće ekipe, iskusni golman skrenuo u korner. Potom je usledio promašaj Vladimira Jeftića, usamljenog na ivici kaznenog prostora, pa Žarka Matića, kad je iz blizine, glavom blago uputio loptu u Čanovićevo naručje. Na kraju, mogli su gosti do plena, posle kornera visoki defanzivac Milan Nedučić je šutirao preko prečke. Valja pohvaliti izuzetno fer i korektnu igru banaćana i svega dva žuta kartona, koja  su dodeljena zbog neopreznih startova.

 

FK Radnički: Ćirić Slobodan, Milin Aleksandar, Grbić Nikola, Jovanov Bogdan, Krstinić Nikola, Runjevac Jovan, Milivojev Miljan, Kovačević Marko, Jeftić Vladimir, Vukelja Ljubiša. Zamenici igrača: Baćan Dušan, Kiš Robert, Radosavljević Predrag, Lisičić Vuković Stefan, Matić Žarko, Bojanić Slaviša.

 

Dinamo 1945: Čanović Aleksandar, Marković Vukašin, Dragišić Dragan, Sredojević Filip, Nedučić Milan, Stojanovski Aleksandar, Krkobabić Stefan, Javor Aleksandar, Stojanović Nikša, Petrović Luka, Jovančić Mladen. Zamenici igrača: Tomić Jovan, Iličić Zlatko, Vuković Vanja, Arbutina Nebojša, Janjević Predrag, Arnautović Živorad i Nikolić Nikola.

 

Tekst: Budimir Cvijetić