Zrenjanin- U petak, 19. oktobra u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova biće otvorena nova izložbena postavka. Zrenjaninskoj publici predstaviće se Dušan Savković Dukatti sa izložbom  „Emotivne maštarije“. Period nastanka ove izložbene celine je 2016/2017. Radovi su urađeni na platnu  u tehnici akril-ulje a u okviru postavke biće izložene i autorove skulpture.

Dušan Savković svojom autentičnom slikarskom interpretacijom vešto približava određene segmente života, postavlja pitanja ali i daje odgovore. Uvlači nas u svoj virtuelni svet prikazan apstrakovanim svedenim načinom slikanja. Osnova skoro svake slike je uglavnom crna i siva. Prikazi realno-nerealnih prostora ulaza i prolaza naglašava belom bojom koji nekada vode ka nebu a nekada ka unutrušnjosti zemlje. Često je prikazano lutanje po prostoru u kojima se srećemo sa najčešćim životnim i ličnim situacijama ….

Dušan Savković je diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Jovana Rakidžića 2011. godine a master studije završava 2013. Član je ULUS-a. Do sada je realizovao šest samostalnih izložbi i učestvovao na preko 40 kolektivnih izložbi i humanitarnih projekata u mnogim gradovima Srbije. Slike mu se nalaze u privatnim kolekcijama u SAD, Kanadi, Švedskoj, Nemačkoj, Grčkoj i širom naše zemlje. Živi i radi kao samostalni umetnik u Novom Sadu.