Zrenjanin- U subotu, 21. oktobra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, biće prikazan film „Život po Moskriju“. Film se emituje u terminu od 20 časova. Ulaz je besplatan.

„Život po Moskriju“ je crna komedija u kojoj se legendarni i kontraverzni, ali nažalost pokojni, hiphoper osnivač rep grupe Prti Bee Gee – Davor Bobić Moskri, iznenada vraća na ovaj svet među žive. Dozvoljeno mu je da se vrati u obliku desetogodišnjeg deteta, jer je samo tada bio čist. Njegov cilj je da osvoji kartu za raj, pa se shodno tome ponaša kao anđeo. Takođe mu je cilj da prikaže svojim sledbenicima iz andergraunda, među kojima su dileri, šaneri, šmekeri, reperi, zatim bajkeri, skejteri i naravno klaberi, kuda vodi životni moto Udri gudru na veselje!

Autori filma navode: „Kao klasni projekat druge godine FTV produkcije Fakulteta dramskih umetnosti, naš film je studentski projekat bez komercijalne vrednosti. Pokušali smo da izađemo iz očekivanih okvira studentnog filma, da zakoračimo u žanr i uspeli smo da izazovemo željene reakcije publike. Sa preko 40 hiljada pregleda na trejleru na našem youtube kanalu i svakodnevnim porukama interesovanje za film raste iz dana u dan. Puno je molbi stiglo na našu adresu, ali mi nismo u finansijskoj mogućnosti da obiđemo sami sve tražene gradove. Sa velikim entuzijazmom želimo da publici predstavimo studentski film u nadi da će shvatiti značaj kratkometražnih filmova a samim tim upoznati ih sa mladim i perspektivnim umetnicima koji će kroz koju godinu biti profesionalci u svom poslu“.