Javni poziv za regresiranje i refundiranje troškova prevoza studenata

Zrenjnin- Gradonačelnik grada Zrenjanina uputio je javni poziv za regresiranje troškova prigradskog prevoza studenata, kao i javni poziv za refundiranje troškova međumesnog prevoza studenata.
 
Grad Zrenjanin odobrava sredstva za regresiranje studentskih mesečnih karata u punom iznosu u prigradskom prevozu za studenate koji su ili čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći preko nadležnog Centra za socijalni rad, odnosno studenti za koje Centar za socijalni rad izda uverenje da se oni ili porodica nalaze u stanju socijalne potrebe ili da su u sistemu socijalne zaštite.

Pravo na regresiranje studentskih mesečnih karata u punom iznosu ostvaruju studenti koji moraju da ispune sledeće uslove:

– da imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina;
– da svakodnevno putuju do ustanove visokog obrazovanja na teritoriji grada Zrenjanina;
– da se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije;
– prvi put upisuju godinu studija prvog ili drugog stepena.
Grad će u punom iznosu regresirati prigradski prevoz na osnovu kalendara za tekuću školsku godinu visokoškolske ustanove studenta, a prema važećem cenovniku prevoznika kome je povereno obavljanje komunalne delatnosti javnog linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Zrenjanina.

Pravo na dodelu sredstava u vidu refundacije troškova ili dela troškova međumesnog prevoza imaju studenti visokoškolskih ustanova koji ispunjavaju sledeće uslove:

– da imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina;
– da svakodnevno putuju na međumesnoj relaciji do ustanove visokog obrazovanja;
– nisu korisnici usluge smeštaja u studentskim centrima;
– školuju se na teret budžeta;
– prvi put upisuju godinu studija;
– nisu korisnici studentskih stipendija i kredita od strane nadležnih ministarstava, Vlade Republike Srbije, nadležnih pokrajinskih organa uprave, Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, lokalne samouprave, Republičkog fonda za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka, Fonda za stipendiranje darovitih studenata Univerziteta u Novom Sadu i drugih institucija, fondova i fondacija.
Međumesni prevoz studenata podrazumeva prevoz studenata između naseljenih mesta grada Zrenjanina i drugog grada, odnosno naseljenih mesta grada Zrenjanina i druge opštine.
Grad odobrava refundaciju troškova ili dela troškova međumesnog prevoza studenata na osnovu iznosa mesečnih karti izdatih prema važećem cenovniku pravnih subjekata koji vrše linijski prevoz putnika.

Sredstva za refundaciju troškova međumesnog prevoza odobravaju se na osnovu kalendara za tekuću školsku godinu visokoškolske ustanove studenta na sledeći način:

– studentima se odobrava refundacija dela troškova u visini od 70% cene studentske mesečne karte u međumesnom prevozu prema važećem cenovniku prevoznika;
– studentima koji su korisnici novčane socijalne pomoći preko nadležnog Centra za socijalni rad, odnosno studenti za koje Centar za socijalni rad izda uverenje da se oni ili porodica nalaze u stanju socijalne potrebe ili da su u sistemu socijalne zaštite, odobrava se refundacija troškova u visini od 100% cene studentske mesečne karte u međumesnom prevozu prema važećem cenovniku prevoznika.
 
Sve bliže informacije mogu se dobiti svakog radnog dana u Odeljenju društvenih delatnosti Gradske uprave grada Zrenjanina, kancelarija br. 10 ili putem telefona 023/315 0183.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap