Sport- Protekli vikend bio je veoma uspešan za karatiste Zrenjanina.  Međunarodni turnir Beogradski Pobednik koji je ove godine okupio oko 900 takmičara iz 10-tak zemalja organizovan je  u dva dana.

Prvog dana su se takmičili kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori. Ovaj turnir je iskorišćen kao jedan od poslednjih provera pred Svetsko prvenstvo za seniore u Madridu. Salapura Đorđe je nastupio za seniorsku reprezentaciju Srbije koja je ubedljivo osvojila prvo mesto u ekipnoj konkurenciji. U pojedinačnoj konkurenciji Đorđe je osvojio bronzanu medalju u kategoriji seniori -75 kg., dok je lep uspeh ostvario Marko Rakić koji je u kategoriji kadeti -63 kg osvojio zlatnu medalju. Milovanović Anja, Prica Vuk i Milosavljević Matija su izgubili u borbama za medalju. Drugog dana su se takmičili pioniri i nade. Oro Marina  je u kategoriji ženske nade 2005  -39 kg osvojila zlatnu medalju, dok su Bogdanović Mihajlo u kategoriji pioniri 2008 -30 kg i Kerčov Veljko u kategoriji pioniri 2007 -40 kg osvojili bronzane medalje. Stojković Bojan je ovog puta zaustavljen u kvalifikacijama.

 

Istovremeno je u Novom Sadu na Spens-u održan međunarodni turnir XV Kup Prijateljstva u organizaciji Karate kluba “Mavaši” gde je učestvovalo preko 250 takmičara iz preko 30 klubova. Takmičari našeg kluba nastupali su I disciplini kate I ostvarili  sledeci rezultat: Nikola Marjanović 2. Mesto, Ana Kavlak 2. Mesto, Aleksandra Pamer 3. Mesto, a nadomak medalje je bila I Nataša Ćetković. Takmičare su tokom ovih takmičenja pratili treneri Vladimir Ilić I Milan Kordin.

 

Karate klub Zrenjanin vrši upis novih članova. Upis traje tokom čitavog oktobra, a treninzi se održavaju u Novoj medicinskoj školi na Bagljašu. Termini treninga su ponedeljkom I petkom od 18.00 do 19.00 časova. Više informacija na:064 296 43 22.