Zrenjanin- Sportski savez grada Zrenjanina zajedno sa Savezom za školski sport grada Zrenjanina i Javnom ustanovom „Sportski objekti“ organizuje program „Sportsko leto – Besplatno leto“  na više lokacija u gradu, a koje će trajati do 31. avgusta 2017. godine.

Tim povodom danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare na kojoj su govorili  pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura,  direktor Javne ustanove  „Sportski objekati“ Bojan Mijatov i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Atanacković Đapić .

-Ideja je da se tokom jula i avgusta za vreme letnjeg raspusta realizuju besplatni sportski programi za decu predškolskog i školskog uzrasta. Sva zainteresovana deca moći će da se prijave i da u dogovorenim terminima provedu vreme sa trenerima i upoznaju se sa raznim sportovima- rekao je Simo Salapura.

 

-Sportski savez grada Zrenjanina zajedno sa Savezom za školski sport grada Zrenjanina i Javnom ustanovom „Sportski objekti“ prošle godine je prvi put organizovao program „Sportsko leto – Besplatno leto“. Cilj ovog projekta je da se svoj deci omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika i promena sedelačkog načina života. Sedamnaest klubova je prihvatilo naš poziv da učestvuje u ovom programu. Ove godine imamo rukomet, atletiku, plivanje, odbojku, košarku, ples, tekvondo, fudbal, rvanje, veslanje i kajak- rekla je Vukosava Atanacković Đapić i napomenula da je obavezna telefonska prijava trenerima za učešće na treninzima.

 

-„Sportsko leto – Besplatno leto“ je program namenjen deci, koji im pruža mogućnost da se upoznaju sa sportom, ali  i da nastave da treniraju i da jednog dana budu šampioni i predstavljaju naš grad- rekao je Bojan Mijatov  i pozvao decu da se odazovu u što većem broju.

 

Pogledajte spisak klubova i termine treninga:  PROGRAM “SPORTSKO LETO -BESPLATNO LETO”