Zrenjanin- Danas su svečano otvoreni  novoizgrađeni objekti kompanije „Novares“ u Zrenjaninu u prisustvu ministara finansija Siniše Malog, ministara privrede Gorana Kneževića, predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića.

 

Kompanija Novares otvorila je novo proširenje u okviru svoje fabrike u Zrenjaninu u Srbiji uvećavši celokupni prostor fabrike za jednu trećinu, uključujući čistu sobu sa kapacitetom od 1 milion delova godišnje.

 

Fabričko proširenje od 3000 m² je opremljeno poslednjom tehnologijom i robotima uključujući i pet presa za brizganje i čistu sobu za dve nove proizvodne linije koje će proizvoditi komponente motora (water outlet) koristeći tehnologije infracrvenog zavarivanja, automatskog ugrađivanja komponenti i metode za proveru curenja. Fabrika proizvodi kompleksne plastične delove za automobilsku industriju: delove za eksterijer i enterijer, body trims (ukrase za telo automobila) i delove za motor.

 

Novares će u ovoj fabrici u 2019. godini povećati broj zaposlenih sa sadašnjih 190 na 240. Fabrika u Zrenjaninu snabdeva delovima nekoliko najvažnijih kupaca na ovom području uključujući Fiat, PSA Group, Jaguar Land Rover, Suzuki i Dačiju (Dacia).

Osnovana na ovoj lokaciji kao deo Novaresove strategije da bude geografski blizu svojim kupcima, uspešno spaja zahtevne standarde u pogledu performansi i kvaliteta, kako Novaresa tako i kupaca. Projekat proširenja vredan 5 250 000 eura je sproveden uz podršku Pokrajinske vlade (200 000 eura) i Vlade Republike Srbije (300 000 eura). ‘’Zrenjaninska fabrika je pokazala izuzetan učinak i kvalitet te je ovo proširenje rezultat našeg poverenja u ovu fabriku kao i našu posvećenost da što bolje opslužujemo naše kupce u regionu u kom posluju. Srbija postaje sve važnija kao središte automobilske industrije, što odražava i naše povećano prisustvo u zemlji’’, rekao je Pierre Boulet (Pjer Bule) Novaresov CEO.

O Novaresu
Mecaplast – Key Plastics je rebrendiran kao Novares 19. septembra 2017. godine.
Sa sedištem u Francuskoj, Novares je globalni snabdevač plastičnim delovima koji dizajnira i proizvodi složene komponente i sisteme koji služe budućnosti automobilske industrije.
Kompanija kreira i proizvodi tehnološki najmodernije delove za automobilsku industriju, a specijalizovana je za tehniku brizganje plastike koji doprinose čistijim i lakšim kolima koja su jednostavnija za korišćenje.
Novares pruža ekspertizu u inžinjeringu i proizvodnji gotovo svim OEM i mnogim Tier-1 kompanijama na automobilskom tržištu.
Prodaja Novaresa u 2017. godini iznosi 1,2 milijarde evra.
Krajem 2017. grupa je prisutna u 21 zemlji, upravlja proizvodnjom u 42 fabrike, poseduje 7 centara za obuku, 5 tehničkih centara, 17 centara za podršku klijentima širom sveta radi međusobne saradnje