Povodom nedavnih uspeha Aleksandre Rapaić i Zorane Nikolić koje su u italijanskom gradu Lido di Jezolo osvojile zlatnu odnosno bronzanu medalju na svetskom šampionatu u sredu, 17. oktobra, u zgradi Opštine Žitište upriličen je prijem za uspešne sportiskinje.

Kikbokserke i stručni štab Kik boks kluba „Spartanac“ ugostio je predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević zajedno sa svojim saradnicima.

Ovaj zaista sjajan uspeh nagrađen je u vidu poklona (lap top i tablet) ali što je još bitnije najavljen je i podstrek za budući rad ovih sjajnih sportista.

Aleksandra je u ovom trenutku osvojila sve što se može osvojiti u svetu kik boksa. Aktuelna je prvakinja Srbije, višestruka šampionka Balkana, i uzastopni osvajač Balkanskog kupa, šampionka Evrope i Evropskog kupa, petostruki osvajač Svetskog kupa, aktuelni prvak Sveta i dve godine prva na svetskoj rang listi WAKO federacije i aktuelna šampionka Kupa nacija u boksu.

 

Zorana svakako ide Saškinim stopama. Do sada je osvajala više medalja kako na domaćim tako i na evropskim i svetskim šampionatima. Od nje se očekuje da prelaskom Aleksandre u seniorsku kategoriju ove godine, nastavi sa dobrim rezultatima u juniorskoj kategoriji.

Ovim devojkama ponose se svi žitelji kako opštineŽitište  tako i šire, jer su već uveliko poznate i na svetskoj sceni. U jednom su se svi složili, a to je da one svakako na najlepši mogući način prezentuju sredinu odakle potiču.

Izvor: Žitište Online