Zrenjanin- JKP Čistoća i zelenilo“ raspisalo je konkurs, za decu predškolskog uzrasta, na temu „Čuvajmo prirodu-očistimo dvorište“.

S obzirom da je JKPČistoća i zeleniloZrenjanin, povereno obavljanje delatnosti održavanja zelenih površina u gradu Zrenjaninu, svaku priliku koristimo da promovišemo brigu o zaštiti  životne sredine, odnosno zelenih površina, kao društveno odgovorno ponašanje koje želimo da podstaknemo kod svakog pojedinca-rekla je Danijela Tančić, menadžer za odnose sa javnošću.

 

-U vezi sa tim, mišljenja smo da je edukacija i informisanje  naših najmlađih sugrađana o  zaštiti životne sredine, upravo kroz brigu o zelenim površinama njihove okoline izuzetno važna, jer ukoliko kod dece razvijemo naviku da brinu o zelenim površinama u budućnosti ćemo imati  odgovorne, mlade ljude kojima će briga o zaštiti životne sredine biti od izuzetne važnosti. Iz navedenih razloga smo odlučili da organizujemo konkurs među vrtićima na temu „Čuvajmo prirodu-očistimo dvorište. Ovim konkursom su obuhvaćeni svi vrtići u gradu Zrenjaninu. Konkurs će trajati 15 dana. Vrtići učesnici su u obavezi da fotografije  svojih dvorišta proslede do 01.11.2018.godine. Nakon toga, komisija formirana u JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin će izvršiti odabir najčistijih dvorišta na osnovu poslatih fotografija, a potom izaći i na lice mesta i fotografisati dvorišta koja su ušla u uži krug. Vrtićima  čija dvorišta  budu ocenjena kao najčistija JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin dodeliće vredne nagrade, a vreme i mesto uručenja nagrada biće naknadno određeno- istakla je Danijela Tančić.