Zrenajnin- Besplatan parking za stanare i vlasnike poslovnih prostora iz zone radova, telefon za najavu dostavnih vozila i adresa za prijem eventualnih žalbi
Radovi na pojačanom održavanju 8,7 kilometara državnog puta I-B reda 13 na deonici kroz grad, od Žitnog trga u Zrenjaninu do Ečke, odnosno ukrštanja s putevima za Lukićevo i Orlovat, počinju u ponedeljak, 28. februara 2022. godine, istovremeno na dve deonice, uz totalnu obustavu saobraćaja i njegovo preusmeravanje na alternativne pravce. Planirani rok za izvođenje radova na ove dve deonice je 2. april 2022. godine.

U cilju boljeg informisanja i razumevanja na terenu tokom izvođenja radova, predstavnici Grada Zrenjanina i izvođača radova, kompanije “Štrabag”, su u Gradskoj kući dana 25. februara održali sastanak sa predstavnicima Policijske uprave u Zrenjaninu, taksi udruženja i preduzetnicima koji imaju poslovne objekte i lokale duž deonice na kojoj počinju radovi. Ispred grada Zrenjanina, sastanku su prisustvovali član Gradskog veća Dejan Damjanović i Mirko Petrović, šef Odseka za saobraćaj u Odeljenju za urbanizam Gradske uprave.

Na sastanku je Dejan Damjanović istakao da će za vreme izvođenja radova na trasi državnog puta kroz Zrenjanin, grad Zrenjanin omogućiti stanarima i licima koja imaju poslovne prostore u Ulici Nikole Pašića, u kojoj će na snazi biti totalna obustava saobraćaja, besplatno parkiranje na parkingu Žitni trg. Kako bi dobili neophodne dozvole za korišćenje parkinga, potrebno je da se lično obrate Odseku za saobraćaj Gradske uprave. Kao dokaz, lica sa prebivalištem u ulici Nikole Pašića prilažu očitanu ili fotokopiju lične karte. Termin u kom će dostavnim vozilima pravnih subjekata, u delu od ulice Žitni trg do Birčaninove, biti omogućen pristup je od 18 h do 6 h, samo onda kada za to bude uslova na terenu, a uz prethodnu najavu i odobrenje izvođača.

Broj telefona kontakt osobe za najavu dostavnih vozila je 060 861 84 54.

Interes izvođača radova jeste, pre svega, bezbednost i sigurnost, kako svojih zaposlenih tako i sugrađana, te ovim putem apeluje da se, koliko je to moguće, za pristup objektima koriste poprečne ulice i trotoari do uspostavljanja redovnog režima saobraćaja.

Adresa za prijem eventualnih žalbi je Mađarske komune 34, 23206 Zrenjanin.

Pogledajte kartu preusmeravanja saobraćaja na alternativne pravce zbog radova u ulici Nikole Pašića

Na prvoj deonici, saobraćaj se obustavlja duž ulice Nikole Pašića, od Žitnog trga do raskrsnice ulica Nikole Pašića / Nušićeva / Birčaninova / Beogradska i dužini od 570 metara. Saobraćaj se preusmerava od raskrsnice ulica Bulevar Milutina Milankovića (“Magistrala”) / Žitni trg / Miletićeva, na državni put I-B 13 ( Miletićeva ulica ), zatim kroz ulice Banatsku i Birčaninovu i vraća se na trasu državnog puta I-B 13, odnosno Beogradsku ulicu.

Druga deonica ubuhvata radove od Novog groblja do ulaza u industrijsku zonu “Jugoistok”, u dužini od 595 metara. Saobraćaj se preusmerava od raskrsnice ulica Beogradska / Šećeranski put, preko ulice Šećeranski put i Pančevačka, odakle se ponovo vraća na trasu državnog puta.