Uz slavski kolač i tradicionalne običaje svečano je obeležena slava Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zrenjaninu, Sveta Petka, kojoj je prisustvovao veliki broj članova i simpatizera.

Nakon sečenja kolača i prigodnog govora sveštenika Slobodana Čestića,  prisutnima se obratio kum slave, zamenik gradonačelnika, Saša Santovac koji je svim članovima i građanima poželeo dobro zdravlje, sreću i čestitao slavu.

 

„ Ogromna mi je čast što sam danas bio kum slave Srpske napredne stranke u Zrenjaninu. Iskoristio bih priliku da čestitam  Svetu Petku svim članovima, građanima i budućem kumu Simi Salapuri. Današnji dan je odlična prilika da se skupimo, razgovaramo i da obeležimo slavu naše stranke kako običaji nalažu. Veoma sam srećan kada vidim koliko je građana danas posetilo postorije naše stranke, to znači da smo jedinstveni, složni, da nam građani veruju i podržavaju naš rad. Zahvaljujući predanom i požrtvovanom radu Srpske napredne stranke Zrenjanin je grad koji je danas prepoznatljiv kao grad budućnosti, unapređene privrede i u kojem mlađe generacije imaju odlične uslove“ – istakao je Santovac.

Budući kum, pomoćnik gradonačelnika, Simo Salapura je rekao da mu je pripala velika čast što je preuzeo kumstvo baš u godini kada Srpska napredna stranka proslavlja svoj značajan jubilej, deset godina postojanja i dodao da će se potruditi da na najbolji način opravda poverenje koje mu je ukazano.