USPEŠNO ZAVRŠENA MISIJA ZRENJANINACA NA SVETOJ GORI

Deo muškog crkvenog hora sveti Arhangel Mihailo iz Zrenjanina završio je misiju pomaganja na Svetoj gori za ovu godinu, naime Srđan Mojsin, Branislav Ikonov, Aleksandar Šljapić i Dragan Suvakov vratili su se sa Svete gore iz manastira Kakovo prezadovoljni urađenim poslom i  prepuni utisaka.

-Pomagali smo tamo našoj braći u proširivanju protivpožarnog puta, sečenju osušenih i popucalih stabala kao i radovima na farbanju ograde. Posao nije bio lak, ali smo znali šta nas čeka i sa zadovoljstvom smo radili. Bila nam je čast biti na svetoj zemlji među svim tim ljudima -istakao je  Srđan Mojsin.

-Drugog dana našeg boravka  posetio je nas Iguman manastira Hilandar otac Metodije i proveo sa nama predivno veče. Za dane praznika i nedeljom, kada se nije radilo, posetili smo Kavalu predivan gradić sa još lepšom lukom, odakle kreću trajekti za ostrvo Tasos. Zadnja dva dana našeg boravka otišli smo u manastir Hilandar i  tamo uživali, nakon čega smo se vratili u Zrenjanin prepuni utisaka, sa osmehom na licu i uz obećanje našim prijateljima ocu Serafimu, Aci, Milanu, Vinku i Peri da se dogodine uz božiju pomoć opet vidimo i budemo tim divnim ljudima na usluzi- dodao je Mojsin.

 

Ovo putovanje pomogli su Grad Zrenjanin, proizvodnja „Mile Dragić“, Keramika Jovanović, Ogrev, Gomex, butik Plus, restoran Kovač, restoran Babatovo, zlatara Mališa, agencija Farkaš i Crveni krst Zrenjanin.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap