Deo muškog crkvenog hora sveti Arhangel Mihailo iz Zrenjanina završio je misiju pomaganja na Svetoj gori za ovu godinu, naime Srđan Mojsin, Branislav Ikonov, Aleksandar Šljapić i Dragan Suvakov vratili su se sa Svete gore iz manastira Kakovo prezadovoljni urađenim poslom i  prepuni utisaka.

-Pomagali smo tamo našoj braći u proširivanju protivpožarnog puta, sečenju osušenih i popucalih stabala kao i radovima na farbanju ograde. Posao nije bio lak, ali smo znali šta nas čeka i sa zadovoljstvom smo radili. Bila nam je čast biti na svetoj zemlji među svim tim ljudima -istakao je  Srđan Mojsin.

-Drugog dana našeg boravka  posetio je nas Iguman manastira Hilandar otac Metodije i proveo sa nama predivno veče. Za dane praznika i nedeljom, kada se nije radilo, posetili smo Kavalu predivan gradić sa još lepšom lukom, odakle kreću trajekti za ostrvo Tasos. Zadnja dva dana našeg boravka otišli smo u manastir Hilandar i  tamo uživali, nakon čega smo se vratili u Zrenjanin prepuni utisaka, sa osmehom na licu i uz obećanje našim prijateljima ocu Serafimu, Aci, Milanu, Vinku i Peri da se dogodine uz božiju pomoć opet vidimo i budemo tim divnim ljudima na usluzi- dodao je Mojsin.

 

Ovo putovanje pomogli su Grad Zrenjanin, proizvodnja „Mile Dragić“, Keramika Jovanović, Ogrev, Gomex, butik Plus, restoran Kovač, restoran Babatovo, zlatara Mališa, agencija Farkaš i Crveni krst Zrenjanin.