FOŽ SPS Zrenjanin u petak 23.11.2018. godine sa početkom u 18h u prostorijama Mesne zajednice u Knićaninu održao je tribinu posvećenu borbi protiv raka dojke i grlića materice.

 

Cilj je bio da se probudi svest o važnosti preventivnih pregleda i pravovremenog lečenja u borbi protiv opakih i teških bolesti.  Gošće koje su govorile na  tribini bile su načelnica onkološkog odeljenja, dr Ivana Ujfeljan Ristić u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ i Sanja Sladojević, hrabra devojka koja se suočila sa bolešću i  nalazi se na putu izlečenja.

Dr Ivana Ujfeljan Ristić prisutnima je ukazala koliko su važni pregledi, samopregledi i skrininzi kao i da je rano dijagnostifikovana bolest izlečiva i ujedno je  apelovala da žene koje dobiju poziv za preventivni pregled treba da se obavezno odazovu, jer izdvojeno kratko  vreme za pregled nekome život može spasiti.

-Ovo je Sanjina i naša podrška svima koji se bore protiv opakih bolesti. Zajednička poruka i apel učesnika tribine je da preventivni bezbolan pregled znaći život  i sprečava bolest. Posebno stručnost lekara, podrška porodice, prijatelja, pozitivan stav o životu, kao i pozitivne misli daju još veću snagu i volju obolelima u borbi sa opakim bolestima, rekla je Željka Milošević, predsednica Foruma žena SPS u Zrenjaninu i zahvalila svima koji su su u velikom broju do sada podržali tribine, učestvovali aktivno u njima prepoznali njihov značaj i istovremeno podržali rad FOŽ SPS Zrenjanin.