Politika- Srpska demokratska stranka oštro osuđuje najavljenu takozvanu paradu ponosa u Novom Bečeju. Građani su nam se javljali povodom informacije o tom skupu bluda i nemorala u pravoslavnoj Srbiji i kao i mnogo puta do sada oštro protestvujemo protiv širenja bolesti u Svetosavskoj Srbiji. Pitanja za nadležne organe su sledeća:

Da li je to Srbija za koju se zalaže vlada i predsednik?

Da li će ovi bolesni ljudi doprineti razvoju i natalitetu Srbije, očuvanju porodičnih vrednosti i poboljšanju demografske slike Srbije o kojoj nam govori predsednik i gle čuda premijerka, koja je sledbenik te iste populacije, a nažalost odlučuje između ostalog i o dodeli sredstava ovim bolesnim i nesrećnim ljudima.

Da li deca Novobečejske opštine trebaju da se ugledaju na osobe kod kojih postoji poremećaj ili da se ugledaju na hrabre branioce svete Kosovsko-metohijske zemlje, koji su gotovo zaboravljeni.

Da li mora zbog eurointegracija da se ponižava srpski narod ?

Druga stvar koja tišti građane Zrenjanina i Banata je nezaposlenost, prema najnovijim podacima kojima raspolažemo u Zrenjaninu je trenutno na službi za zapošljavanje 5600 osoba.Svakim danom naš region sve više mladih osoba napušta u traženju posla i rešavanju egzistencijalnih problema.Dobra stvar je što su u Zrenjaninskim srednjim školama uvedeni dodatni smerovi u saradnji sa velikim privrednim gigantima kao što su Gasprom i Drekslmajer, gde se đaci obučavaju za poslove koje će u budućnosti raditi u navedenim firmama.U razgovoru sa profesorima škola, došli smo da saznanja da je ineresovanje poraslo za te smerove i da se to pokazalo kao dobar potez.

Srpska demokratska stranka će podržati svaku ideju koja doprinosi boljem životu građana i smatramo da je dualno obrazovanje odličan kamen temeljac za smanjenje stope nezaposlenosti i ostanak mladih u našem gradu- rekao je predsednik srednjebanatskog okružnog odbora Srpske demokratske stranke Darko Vujčin.