Zrenjanin- Tradicionalni susreti planinara i ljubitelja prirode održani su po 27. put na Carskoj bari, izletištu nadomak Zrenjanina. U organizaciji Kluba planinara iz Zrenjanina, a pod pokroviteljstvom kompanije GOMEX, susret je ove godine okupio blizu 200 gostiju iz raznih krajeva Srbije uz učešće jedne ekipe iz Republike Srpske.

Uz odlične vremenske uslove i sjajno raspoloženje, tačno u 10h označeni su počeci trka na kratkim, srednjim i dugim stazama, kao i vožnja bicikala i šetnja svih zainteresovanih da na taj način obiđu Carsku baru. Biciklisti su vozili od izletišta do sela Belo Blato nekih dvadesetak kilometara, dok su šetači imali na raspolaganju kraću stazu od 7 kilometara i dužu koja je imala više od 10 kilometara.

smart

Tokom trajanja okupljanja, ljubitelji prirode mogli su Carsku baru da upoznaju i vožnjom brodićem uz informacije koje je davao stručni vodič. Kraj ovogodišnjeg okupljanja obeležila je podela medalja i zahvalnica učesnicima u trčanju i vožnji bicikala nakon čega je usledio i tradicionalni zajednički ručak.