Kompanija Gomex pokrenula kampanju „Doniraj kupovinom“

Kao društveno odgovorna, kompanija GOMEX pokrenula je kampanju „Doniraj kupovinom – zajedno do milion dinara institutu za neonatologiju“ koja će trajati do kraja godine. Tokom ovog perioda, u svim GOMEX-ovim marketima kupovinom brendova HIPP, BEBIVITA, FRUTEK, LINO I JUVITANA odvajaće se po 5 dinara za pomoć institutu za neonatologiju u Beogradu.
Uz kompaniju GOMEX i prijatelje, podršku ovom humanitarnom projektu pružilo je i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije. Po završetku akcije, Institutu će biti uplaćena sredstva za kupovinu najnovije generacije aparata za nazalnu terapiju visokog protoka sa celokupnom neophodnom pratećom opremom.
Prevremeno rođene bebe na svet stižu sa znatno manjom telesnom masom, a često imaju probleme sa disanjem, vidom, sluhom, zatim motorne probleme. Mnogi od njih prate dete tokom celog života. Prema podacima Instituta za neonatologiju, bolničko lečenje prevremeno rođene dece najčešće traje između 45 i 50 dana, ali što je beba manja to je njeno lečenje duže i zahtevnije.
Na Institutu za neonatologiju u Beogradu leči se oko 900 prevremeno rođenih beba. Prijem i lečenje beba čija je težina oko pola kilograma nije retkost, a u ovoj ustanovi je preživljavanje dece koja su teška manje od kilograma sada tri puta veće u odnosu na 2010. godinu. Tačnije, danas u našoj zemlji preživi čak 60 odsto prevremeno rođenih beba, a pre osam godina samo četvrtina prevremeno rođene dece imala je šansu da preživi. Nabavkom neophodnih aparata za Institut za neonatologiju postoji velika šansa da procenat uspešno lečenih beba značajno poraste.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap