KONCERT ŽENSKE PEVAČKE GRUPE „FILIGRAN“


 

Zrenjanin- U subotu, 24. novembra na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće održan koncert Ženske pevačke grupe „Filigran“. Koncert počinje u 19 časova. Cena ulaznice je 250, a za organizovane posete 200 dinara. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Ženska pevačka grupa „Filigran“ postoji već tri godine u Kulturnom centru Zrenjanina. Pevačka grupa neguje izvorno i tradicionalno muzičko stvaralaštvo sa prostora Srbije i bivše Jugoslavije. Grupa broji 12 članica od 17 do 63  godina starosti. „Filigrani“ su do sada učestvovali na brojnim festivalima, saborima i manifestacijama poput festivala u Prijepolju „Mostovi Balkana“, festivala u Prilikama kod Ivanjice, festivala „Krajiški biseri“ u Plandištu, „Zov ravnice“ u Novom Sadu, na Saboru frulaša u Iđošu, Velikogospojinskom saboru u Dubu (Bajina Bašta) kao i na književnim večerima, dobrotvornim koncertima i u okviru zrenjaninskih gradskih manifestacija – „Banatska bajka“ i „Banatske vredne ruke“. U Bajnoj Bašti su dve godine za redom, osvajale pehare u disciplini –  Staro pevanje u Srba na bas i glas. Dobitnice su određenog broja nagrada i velikog broja zahvalnica za učešće na etno-festivalima.

Na koncertu, pored bogatog i pažljivo biranog repertoara  grupe „Filigran“ zrenjaninskoj publici će se predstaviti i  gosti: Folklorna sekcija „Draxlmaier“, Zlatomir Sremac –Baca, Ervin Gazdag i dr.

U okviru nastupnog programa, „Filigran“ se predstavljaju kroz pet muzičkih celina. Prvi blok čine muzičke numere –  „Rosna livada“, „Gusta mi magla“, „Tri Devojke“; drugi blok – „Izvor voda ladna“, „Sinoć sjala“, „Sve ptičice propjevale“; treći blok – „Zeleni se livada“, „Devojka je išla“, „Ide Božić“; četvrti blok – „Nisam dugo pivala“, „Neven vene“, „Titrala se lepa Mara“ i peti blok muzičkih numera – „Čuvala sam goveda“, „Kupite se druge“, „Izgrejale dve zvezdice“.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap