Zrenjanin- Dramska scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina premijerno će 15. oktobra izvesti komad Robera Tome „Osam žena“ u režiji Tare Manić. Ovo je prva premijera na Dramskoj sceni od početka pandemije kovid-19 i stoga se radujemo što u otežanim okolnostima uspevamo da održimo radni proces igranja i stvaranja predstava.

Tekst ovog komada sa francusko je preveo Dragoslav Andrić, a rediteljka predstave je Tara Manić.
Intervencije na tekstu izvršio je dramaturg Vuk Bošković, a autorsku ekipu čine i kostimografkinja i scenografkinja Selena Orb, asistentkinja scenografkinje i kostimografkinje Blagovesta Vasileva, koreograf Dejan Kolarov, dok je za rad na fotografiji predstave zaslužna Marijana Janković, koja potpisuje i plakate. Muzička saradnica je Ana Aleksić Šajrer, a asistentkinja rediteljke Isidora Kulenović.

 

U predstavi igraju:


Majka ‒ SNEŽANA KOVAČEV ČELAR
Gabi ‒ EDIT TOT MIŠKELjIN
Avgustina ‒ SANjA RADIŠIĆ
Suzan ‒ MILENA BOŽIĆ k.g.
Katarina ‒ ISIDORA VLČEK k.g.
Gospođa Šanel ‒ NATAŠA LUKOVIĆ
Lujza ‒ VESNA VARIĆAK
Pjereta ‒ NATAŠA ILIN
Marsel ‒ MIRKO PANTELIĆ

Inspicijentkinja: Jelena Ristić
Suflerka: Ivana Titin

Premijera je predviđena za 15. oktobar u 20 časova, na dan zrenjaninskog Pozorišta, pretpremijera 14. oktobra, a prva repriza 16. oktobra. Karte za ova igranja nisu u slobodnoj prodaji, ali gledanje ove predstave biće dostupno građanstvu u petak, 23. oktobra, za šta se mogu rezervisati i preuzeti karte na biletarnici Pozorišta (tel. biletarnice je 560-136, radnim danima od 9 do 12 časova i od 18 do 20 časova).