Zrenjanin- Za članove rvačke reprezentacije Srbije i rvačkog kluba “Proleter”, osvajače medalja na nedavno završenom Svetskom šampionatu u rvanju grčko-rimskim stilom u Budimpešti gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima priredio je danas prijem u Gradskoj kući. Ovim je nastavljen niz sjajnih rezultata naših rvača na najvećim takmičenjima, a posebno je značajno što su od tri osvojene medalje dve stigle u Zrenjanin – Viktora Nemeša i Mihaila Kadžaje. I treća medalja posredno je vezana za Zrenjanin, jer ju je osvojio Davor Štefanek, nekadašnji istaknuti član “Proletera”.

 
Osvajač srebrne medalje Davor Štefanek, bronzane Viktor Nemeš i petoplasirani na svetu  Kristijan Fris stigli su danas u Gradsku kuću zajedno sa predsednikom Rvačkog saveza Srbije Željkom Trajkovićem, predsednikom Rvačkog kluba “Proleter” Bobanom Cekićem i trenerom zrenjaninskih rvača Vojslavom Trajkovićem. Prijemu su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnici gradonačelnika Simo Salapura i Dragan Ćapin, kao i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.
Čestitajući im na još jednom velikom uspehu, gradonačelnik je podsetio na ulaganja Grada Zrenjanina u razvoj sporta i sportske infrastrukture.
“Zadovoljstvo je i ovoga puta biti domaćin ovakvog prijema, da pozdravim naše vrhunske sportiste, naše rvače, a zadovoljstvo je još veće kada od tri naše medalje dve dođu u Zrenjanin, a mi, nekako, i Štefaneka smatramo Zrenjanincem. Mnogo ulažemo u rvanje i u vrhunski sport uopšte, ne samo u klubove, nego i u infrastrukturu, vrlo brzo krećemo u rekonstrukciju našeg gradskog stadiona, završavamo i rekonstrukciju Doma borilačkih sportova, završili smo u potpunosti i opremanje “Kristalne dvorane” i mislim da svi naši sportisti imaju dobre uslove za bavljenje sportom. Obnovili smo i rad fudbalskih klubova u svakom našem naseljenom mestu, želimo, pre svega, da našu decu sklanjamo s ulica, da ih usmeravamo ka sportu i s tom strategijom ćemo sigurno nastaviti i dalje”, poručio je Čedomir Janjić. 
Agilni predsednik Rvačkog saveza Srbije, naš sugrađanin Željko Trajković, najavljuje rvačke medalje i na narednim značajnim takmičenjima, s posebnim akcentom na Olimpijske igre u Tokiju, 2020. godine.
“Čast mi je i zadovoljstvo što sam na čelu saveza koji je ostvario ovakve rezultate, čestitam momcima, čestitam stručnom štabu, istorijski rezultat je napravljen, a moram da se zahvalim na podršci koju smo do sada imali i državnim organima, ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu i Sportskom savezu Srbije, sve do lokalne samouprave, ovde u Zrenjaninu. Zrenjanin je rasadnik talenata u rvačkom sportu i ono što je cilj u narednom dvogodišnjem ciklusu je osvajanje nove olimpijske medalje u Tokiju”, rekao je Trajković.
Viktor Nemeš zadovoljan je osvojenom medaljom i ističe da je osvojena u jakoj konkurenciji.
“Osetio sam da nisam baš dobro tempirao formu za ovo takmičenje, ali uspeo sam da stignem do medalje, Mislim da je konkurencija bila veća nego na prošlom svetskom prvenstvu, na kom sam osvojio zlatnu medalju, a cilj mi je i da donesem medalju i iz Tokija”, kazao je on.
Davor Štefanek, inače i na funkciji predsednika Sportskog saveza Srbije, rekao je da je ispunio obećanje da može uspešno da bavi i tim poslom i da osvaja medalje na velikim takmičenjima.
“Svi su zadovoljni kako u proteklih deset meseci, koliko sam na njegovom čelu, funkcioniše Sportski savez, posećivao sam mnoga mesta, dosta sam radio, ali sam uspeo da sve to uskladim s treninzima i nisam bio iznenađen kada sam stigao do finala svetskog prvenstva, a smatram ovu medalju, zbog svega toga, možda i značajnijom od olimpijske”, naglasio je naš rvač koji je doneo medalje čak sa šest poslednjih velikih takmičenja na kojima je učestvovao, a očekuje da s uspehom nastupi i u Tokiju.
“Takva reprezentacija kakvu imamo sada, ako nastavi s radom i pripremama kao do sada, realno je da može da očekuje bar dve medalje u Tokiju, kao što sam rekao da na ovom svetskom prvenstvu možemo da osvojimo tri medalje, što se i ostvarilo”, kazao je Štefanek.
Kristijanu Frisu žao je što ovoga puta nije uspeo da osvoji medalju, ali se i on priprema za Tokio.
“Bio sam blizu odličja, pobedio sam u tri meča, ali nažalost ovoga puta nisam uspeo, idemo dalje, glavni cilj je i meni Tokio, nadam se da ćemo tamo osvojiti bar dve medalje”, kazao je Fris nakon današnjeg prijema u Gradskoj kući.
Izvor:zrenjanin.rs