Zrenjanin- U Multimedijalnoj sali Gradske kuće danas je održana konferencija za novinare povodom posete predstavnika Županije Timiš, turističkih i ugostiteljskih radnika iz Temišvara, radi ostvarivanja saradnje koja ima za cilj razvoj turizma u regionu.

U organizaciji Unije poslodavaca Zrenjanin i Turističke organizacije grada Zrenjanina predstavnici Županije Timiš u naš grad doći će  27. novembara, kada će u Baroknoj sali Gradske kuće sa početkom u 16 časova biti održana  promocija grada Zrenjanina.

O značaju posete predstavnika Županije Timiš na konferenciji su govorili izvršni direktor Unije poslodavaca Zrenjanin Izabela Kiš, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina, vlasnik Turističke agencije Caravan Vladeta Dašić, kao i Natalija Palinkaš predstavnik zrenjaninskih ugostitelja.

 

-Potrebno je iskoristiti potencijal ove saradnje i privući veliki broj turista iz Rumunije, te je potrebno da u tom pravcu razvijamo turizam, promovišemo grad Zrenjanin, kao i sve ono što naš grad ima da ponudi- rekao je direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina i istakao da su i predstavnici našeg grada pre desetak dana bili gosti Županije Timiš gde su ostvarili uspešnu saradnju i da je cilj posete Temišvaru  bio da stupe u kontakt sa turističkim radnicima kako bi uspešili turizam u Zrenjaninu.

 

 

-Veoma je važno da turistička ponuda na nivou svake destinacije bude objedinjena sa svim segmentima. Ovaj put smo zajedničkim snagama uspeli da glavne segmente turističke ponude našeg grada objedinimo i da zajedno napravimo jednu priču koja bi trebalo da doprinese velikom broju turista iz Rumunije- rekao je Vladeta Dašić vlasnik Turističke agencije Caravan.

Izabela Kiš izvršni direktor Unije poslodavaca Zrenjanin podsetila je da je posetna predstavnika Županije Timiš rezultat uspostavljanje kontakta na Privrednom sajmu ZrBizNet.