Zrenjaninski socijalni forum organizuje u četvrtak,  8. novembra  u 19 sati Sastanak građana o daljinskom grejanju i radu Gradske toplane. Skup će biti održan u “Klubu Dositej”, (zgrada Lesnine), uvodno izlaganje podneće Aleksandar Korovljev, mašinski inženjer.

 

Poslednjih godina cena daljinskog grejanja u Zrenjaninu bila je među najvišim u Srbiji. Osiromašeno stanovništvo nije u stanju da plaća sve veće cene komunlanih usluga pa najsiromašnijim preti opasnost da ostanu bez stanova zbog neizmirivanja komunalnih računa. Opravdano se sumnja da naša Gradska toplana od građana naplaćuje i nepostojeće troškove i tako zida cenu. Do sada čelnici ovog javnog preduzeća nisu pokazali preveliko razumevanje za primedbe koje su obično odbijali, a pri tom su davali neuverljiva objašnjenja. Dodatni problem je što oni stanari koji žele da otkažu centralno grejanje to ne mogu da učine zbog uslova koje je teško ispuniti.

 

Aleksandar Korovljev je proteklih godina veoma stručno ukazivao na nedostatke u radu Gradske toplane. Na sastanku on će izneti saznanja o nepravilnostima u vezi sa daljinskim grejanjem i ukazaće građanima o čemu treba da vode računa u odnosima sa toplanom kako ne bi bili izloženi neopravdanim troškovima.

 

Cilj sastanka je da se građani mobilišu kako bi zajedničkom akcijom zaštitili svoje interese u odnosu sa jednim moćnim monopolskim javnim preduzećem.