Zrenjanin- Studentski dom „Mihajlo Predić dr Miša“ obeležava 55 godina od početka rada i 100 godina od rođenja dr Mihajla Predića.

Tokom 55 godina postojanja kroz dom je prošlo oko 70 zaposlenih i 5.000 studenata kako iz okoline Zrenjanina tako i iz bivše Jugoslavije, dok su sedamdesetih godina bili smešteni i strani studenti iz Afrike i Azije.

Dom je u početku imao 243 stanara u većim trokrevetnim sobama, ali je vremenom renoviranjem mokrih čvorova u skladu sa tadašnjim normativima dovelo do smanjenja kapaciteta doma.

Danas Studentski dom u Zrenjaninu ima na raspolaganju 208 mesta u trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama. Studentima su na raspolaganju studentski klub, teretana, kao i dve čitaonice, a u dvorištu doma nalazi se osvetljen košarkaški teren.

-Obeležavanje jubileja je dobra prilika da se iskaže zahvalnost svima koji su doprineli da dom danas izgleda ovako. Dom više nije mesto za najsiromašnije,već za najuspešnije. Stanari doma su odlični studenti koji se bore za svoju budućnost, koji na taj način pomažu svojim roditeljima u ovim teškim ekonomskim vremenima. Popularna cena jeste jedan od razloga za smeštaj u domu, ali ne i presudni razlog za mladog čoveka. U samom vrhu razloga su i što se u domu upoznaju prijatelji za ceo život, što se lakše uči, studenti se osamostaljuju, postaju snalažljiviji, tolerantniji, uvek imaju nekog da im pomogne, ali i da se zaljube i nađu svog životnog saputnika. Mi koji smo imali tu sreću  da je naš posao  vezan pre svega za mladost i pamet, možemo samo da budemo zahvalni što učestvujemo u stvaranju i početku nečijih naučnih, poslovnih i pre svega životnih karijera- rekla je Tanja Dulović upravnica doma.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnici gradonačelnika Duško Radišić i Simo Salapura posetili su danas studentski dom „Mihajlo Predić dr Miša“ povodom obeležavanja 55 godina od početka rada doma i 100 godina od rođenja dr Mihajla Predića.

 Zamenik gradonačelnika Saša Santovac podsetio je da mnogo generacija boravilo u Studentskom  domu u Zrenjaninu i da je mnogo onih koji su nakon toga ostali da žive u njemu, što pokazuje da je naš grad dobro mesto za život.
– Naš cilj jeste da u narednom periodu, osim povećanja broja studenata, poboljšamo i uslove studiranja, posebno kada je boravak studenata u pitanju. Potpuno smo svesni onoga što domu nedostaje kako bi kvalitet usluge bio na višem nivou, osim adaptacije soba zahteva se i izgradnja menze koja bi bila sastavni deo doma, a mi verujemo da ćemo sa povećanjem broja studenata, jer se povećava i broj investitoria koji u naš grad dolaze, pa tako i potreba za visokoobrazovnim kadrom, doći i u situaciju da planove za ovu ustanovu ostvarimo – rekao je Santovac. 

 

Studentski dom „Mihajlo Predić dr Miša“ je dom II kategorije i nalazi se u sastavu Studentskog centra „Novi Sad“.