Jedna osoba poginula i dve teško povređene proteklog vikenda u Zrenjaninu

Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od toga tri saobraćajne nezgode sa nastradalim licima i jedna sa materijalnom štetom. U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, dva lica su zadobila teške telesne povrede, a dva lica su lakše povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 345.000,00 dinara.

 

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nedržanja vozila uz desnu ivicu kolovoza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna, nepropisnog kretanja pešaka – jedna, nepropisnog preticanja – jedna i nepropuštanja pešaka na obeleženom pešačkom prelazu – jedna.

 

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 14 učesnika u saobraćaju i izdata su 102 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 6 vozača, od toga 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 5 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila  zbog tehničke neispravnosti.

 

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap