Zrenjanin- Tradicionalna “Korpa solidarnosti” organizovana je danas u Supermarketu GOMEX “Total” u Zrenjaninu. Ovu humanu akciju  osmu godinu zaredom  organizuje kompanija Gomex u saradnji sa Rotaract klubom iz Zrenjanina. Proizvodi koji su prikupljeni tokom akcije namenjeni su socijalno ugroženim porodicama koje školuju najveći broj dece.
 
 -Korpa solidarnosti je projekat koji se realizuje dva puta godišnje, jedanput pred novogodišnje praznike, a drugi put je u toku proleća, najčešće pred proslavu Uskrsa. Cilj ovog projekta je da pomognemo socijalno ugroženim porodicama sa teritorije grada Zrenjanina. Način na koji naši potrošači u Supermarketu  Total iz godine u godinu pomažu tim socijalno ugroženim porodicama sastoji se iz toga da u posebno obeležene ketrece  naši potrošači ostavljaju jedan ili više artikala, koji se zatim u dogovoru sa nama, Roraract klubom i Centrom za socijalni rad grada Zrenjanina distribuiraju  socijalno ugroženim porodicama- rekao je Nedeljko Golušin, marketing menadžer kompanije GOMEX.
-Korpa solidarnosti je najstarija akcija Rotaract klub koju realizujemo u saradnji sa našim partnerom kompanijom Gomex. Veoma nam je drago što od pretprošle godine ova akcija, koja je u početku bila samo u Zrenjaninu,  proširena na teritoriju Sremske Mitrovice i Novog Sada gde Rotaract klubovi iz tih gradova rade u Gomexovim objektima realizuju ovu akciju. Novina od ove godine jeste da nam se pridružilo i Pančevo, a  time smo zaokružili da svi  Rotaract klubovi koji postoje u Vojvodini realizuju ovu akciju i to je nešto na čega smo posebno ponosni. Na samom  početku akcije uspevali smo da sa jednom korpom solidarnosti da obezbedimo proizvode za četiri do pet porodica, a sa svim ovim gradovima biće preko dvadeset- rekao je Zoran Davidovac kordinator akcije korpa solidarnosti ispred Rotaract kluba.