Organizacija finalnog rukometnog turnira Kupa Vojvodine u rukometu u muškoj i ženskoj konkurenciji  poverena je opštini Sečanj.  Tim povodom u velikoj sali opštine Sečanj u petak, 14. decembra, održana je konferencija za medije pred finalne utakmice koje će biti odigrana u utorak, 18. decembra u Jaši Tomiću. Žensko finale počinje u 16 časova, dok je muško na programu u 18 časova.

Direktor Kupa Vojvodine Vladimir Knežić istakao je da je ovo deseti put da se finalne utakmice igraju u ovom formatu.

-Nakon inicijative klubova Radnički iz Jaše Tomić i Hercegovine iz Sečnja, predsednik Opštine Sečanj Predrag Rađenović je taj predlog prihvatio i uložio veliki napor da zajedno sa svojim saradnicima obezbedi sve uslove za odigravanje tih utakmica – rekao je Knežić.

-Opština Sečanj je uvek znala da je rukomet u srcu svih stanovnika ove opštine. Sečanj i Jaša Tomić iznedrili su mnogo slavnih rukometnih imena i to je tradicija koju treba da čuvamo. Ovo je istorijski momenat za Sečanj i sigurno je da ćemo biti dobar domaćin – rekao je predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović i poželeo uspeh svim učesnicima finala.

Potpredsednik UO RSV i najtrofejniji srpski rukometaš Momir Rnić rekao je da će ovo biti najveći sportski događaj u istoriji opštine Sečanj, kada su u pitanju sportska takmičenja i istakao da će posetioci uživati u dobrim utakmicama i sjajnoj atmosferi.

Finalisti obećavaju dobre mečeve i fer borbu za pehar u naseljenom mestu u kojem je rukomet najpopularniji sport.

Svi učesnici konferencije obišli su halu u kojoj će  biti održano Finale ovogodišnjeg  Kupa Vojvodine.