Zrenjanin- Deci na odeljenju Pedijatrije gradske bolnice „Đorđe Joanović” u ponedeljak, 24. decembra, podeljeni su paketići koji su prikupljeni u okviru humanitarnog koncerta Praznične horske čarolije. Tom prilikom su mladi iz Cekoma na odeljenju izveli i novogodišnju predstavu „Avanture Deda Mrazovog pomoćnika”.

Koncert „Praznične horske čarolije” se već tradicionalno organizuje krajem decembra u okviru promotivnih aktivnosti Horskog festivala „Slobodan Bursać”. Koncert je ove godine održan u subotu 22. decembra u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu. Na programu su bile dečije pesme novogodišnjeg i božićnog karaktera, a nastupili su horovi: Dečiji hor „SuperNova” (dirigent Marko Pejčić), Dečiji hor „Prepodobni Rafailo Banatski”- (dirigentkinja Jana Drašković, Predrag Nenin) i Dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina (dirigent Milan Milisavljević). Ulaznice za ovaj koncert su bili slatkiši i slane grickalice, kao i knjige za dečije odeljenje bolnice, koji su prikupljeni zahvaljujući velikom broju posetilaca koncerta koji su podržali ovu humanitarnu akciju. 

Ovaj koncert je ujedno bio prvi u nizu promotivnih aktivnosti koje najavljuju šesti Horski festival „Slobodan Bursać” koji će biti održan juna 2019. godine.

Organizatori akcije su KulturKick Creative Productions i Kulturni centar Zrenjanina, a sponzor manifestacije je kompanija PerSu.