Politika- U Centru “Sava“ u subotu, 22.12.2018.godine, održan je X kongres SPS pod nazivom “Mi stojimo postojano“ na kome je Ivica Dačić izabran za predsednika partije.

Izabran je jednoglasno od strane preko 2700 prisutnih delegata i samim tim pokazano je da je X kongres bio kongres jedinstva. Ivica Dačić je, na otvaranju Kongresa, poručio delegatima da ga biraju, ne zbog njegovih političkih ambicija, koje je ostvario, već ako misle da im je potreban i ako je koristan za partiju i poručio je da socijalisti nisu nestali, već da, naprotiv, stoje postojano. Takođe, naglasio je da socijalizam danas podrazumeva: stan, posao, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i penziju.

Punu podršku za izbor Ivice Dačića za predsednika partije dao je GrO SPS Zrenjanin, FOŽ SPS iz Zrenjanina, kao i mnogobrojni članovi SPS-a iz Zrenjanina. Na kongresu su za članove GO SPS iz Zrenjanina izabrani Željko Malušić, predsednik GrO SPS u Zrenjaninu i Željka Milošević, predsednica gradske organizacije FOŽ SPS Zrenjanin, a takođe izabrani su članovi i za statutarnu komisiju i Nadzorni odbor GO SPS.

Predsednik Republike Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, premijer, Grčke Aleksis Cipras, predsednik SNSD-a i predsedavajući predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik JS Dragan Marković Palma, predsednik SPRS Petar Đokić, predsednik SVM Ištvan Pastor i mnogobrojni članovi diplomatskog kora bili su gosti H kongresa.