Politika- Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelilo je svih 100.000 vaučera za subvencionisano korišćenje godišnjeg odmora u Srbiji, čime su iskorištena sva budžetska sredstva namenjena za ovu akciju u 2018. godini.  Akcija dodele vaučera je zbog rekordnog odziva gradjana završena juče, dva i po meseca pre predvidjenog roka, što pokazuje da je ova mera podsticaja domaćeg turizma uspešno realizovana i ove godine.

-Zadovoljstvo nam je istaći da je interesovanje građana Zrenjanina i ove godine bilo na zavidnom nivou, te su se tako mnogi Zrenjaninci odlučili da odmor provedu u nekim od najposećenijih turističkih destinacija u našoj zemlji. Takođe, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Banja Rusanda“ i ove godine bila je izuzetno posećena, a broj onih koji se opredeljuju da vaučere iskoriste u najstarijoj banji u Srbiji raste iz godine u godinu. Među građanima zainteresovanim za korišćenje vaučera najviše je bilo penzionera (53 %), a zatim slede zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara (35 %) i nezapolena lica (11 %)- rekao je Saša Kandić predsednik izvršnog odbora gradskog odbora SDPS Zrenjanin.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija nastavlja akciju dodele vaučera i u narednoj, 2019. godini. Resorni ministar, Rasim Ljajić, najavio je da su i za narendu godinu obezbeđena sredstva u budžetu za 100.000 vaučera.

-Ovom prilikom Gradski odbor Socijaldemokratske partije Srbije poziva sve građane Zrenjanina, da se prijave i ostvare pravo na vaučer za letovanje u Srbiji. Takođe, pozivamo i sve zrenjaninske ugostitelje da učestvuju u akciji. Prema rezultatima kojima raspolažemo, ugostitelji koji su do sada učestvovali u akciji imali su u pojedinim mesecima i do 100 posto ispunjene kapacitete. Početak akcije dodele vaučera očekuje se već u prvim nedeljama januara 2019. godine, a sve dodatne informacije zainteresovani građani mogu naći na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija- ističe Kandić.