Politika-Mnogo polemike vođeno je u poslednje vreme na temu Predloga promene Statuta grada Zrenjanina. Na jučerašnjoj sednici gradskog Veća usvojen je predlog izmena kojim Statuta koji, i pored svih spekulacija, nije iz svog integralnog oblika izbacio instituciju referenduma. Dakle, o promenama naziva naseljenih mesta, i dalje će odlučivati građani Zrenjanina.

Kako je ovo pravno pitanje dobilo političku konotaciju, SDPS Zrenjanin izražava veliko zadovoljstvo zbog činjenice da se ponovo, po ko zna koji put, pokazalo da su insinuacije na račun samog akta, ali i čelnika lokalne samouprave, bile netačne. Niko neće menjati ime grada bez prethodne saglasnosti građana koji u njemu žive, to je jedini put i to je ponovo potvrđeno jučerašnjom odlukom gradskog Veća. Inače, poznato je da se SDPS zalaže za to da Zrenjanin ne menja svoje ime, ali, i da će, ukoliko do inicijative i dođe, podržati jedini mogući način, upravo, referendum.

Smatramo da je to odluka koju trebaju da donesu naši sugrađani, upravo oni koji žive, rade i stvaraju u Zrenjaninu, to se tiče prvenstveno svih njih. Još jednom, zadovoljstvo nam je što je odluka gradskog Veća demantovala sve dosadašnje navode koji su tvrdili da se pokušava zaobići institucija referenduma, pa čak i ukinuti.