Svrha Skupštine grada nije samo da se u njoj imenuju direktori, nadzorni i školski i drugi odbori. To bi trebalo da bude mesto gde mogu da se postave pitanja, predlože rešenja, mesto na kojem treba da se otvoreno razgovara o svim važnim stvarima koje ise tiču kvaliteta života svakoga od nas.

Sednice skupštine se po pravilu zakazuju po potrebi, a najmanje jednom u 3 meseca. Umesto da se koristi prilika da se na skupštini raspravlja o važnim problemima, koje znamo da Zrenjanin ima, sednice skupštine grada se ne zakazuju. Odnosno čeka se zadnji propisani rok od 3 meseca,a zatim se sednica zakaže po hitnom postupku, onako kako se inače sednice zakazuje prilikom recimo elementarnih nepogoda.

Na hitno sazvanim sednicama ne može da se otvori rasprava o bilo kojoj važnoj temi niti postavi pitanje, može samo o temama koje je gradska vlast označila kao hitne.

-Prošle nedelje u četvrtak popodne, za petak zakazana je jedna takva sednica po hitnom postupku, pred isticanje zakonskog roka od 3 meseca od prethodne održane sednice. O hitnosti zakazivanja skupštine možete da prosudite sami. Teme dnevnog reda se još uvek nalaze na web portalu grada Zrenjanina, a tiču se parcelisanja zemljišta za kinesku fabriku guma koja treba da se gradi sledeće godine, planu generalne regulacije, otuđivanju zemljišta i kupovini jedne nekretnine- rekao je Aleksandar Korovljev.

Gradskoj vlasti ove nedelje možemo zajedno da postavimo nekoliko pitanja:

  • Zašto na skupštini ne možemo da raspravljamo o drugim važnim temama, koje mi postavljamo kad god smo u mogućnosti, a koje se tiču kvaliteta života svih nas?
  • Zašto ova hitna sednica nije mogla da se održi nedelju dana kasnije, odnosno da bude sazvana po redovnom postupku?
  • Na kraju, pošto je bilo hitno, šta smo dobili za tih nedelju dana? Šta je za tih nedelju dana od hitnih tačaka dnevnog reda rešeno?