Zrenjanin- Sedme po redu Inkluzivne igre, održane su u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, pod tradicionalnim sloganom „Kad granice ne postoje – igramo se mnogo bolje”. Prepoznajući značaj ove manifestacije, kompanija Gomex je već šestu godinu za redom pokrovitelj Inkluzivnih igara. Ovogodišnju manifestaciju je i Grad Zrenjanin uvrstio u kalendar gradskih manifestacija, pa je sam događaj poprimio sasvim novi sjaj. Igre su svečano otvorili zamenik gradonačelnika Saša Santovac, izvršni direktor za finansije kompanije Gomex Dragan Ranisavljević, kao i poznati You Tuber – Milan Inić poznatiji kao “Yasserstain” .

 

Ispred prepunih tribina učenika zrenjaninskih osnovnih škola i predškolaca, u  programu su se smenjivali sportske igre, pesma i zabava. Igre su  pažljivo osmišljene tako da sa jednakim žarom mogu da učestvuju deca iz redovnih škola sa vršnjacima delimično ometenim u razvoju, što je inače osnovni smisao inkluzije.

Za besprekornu organizaciju manifestacije pobrinulo se nastavno osoblje i rukovodstvo škole 9. maj iz Zrenjanina uz pomoć mnogih organizacija i pojedinaca.