Sport- Fudbaleri zrenjaninskog Radničkog u utorak su odradili poslednji trening u ovoj godini i posle zajedničke večere otišli su na odmor. U nastavak trke u „Vojvodini“ ući će sa sedme pozicije i 25 bodova. Zabeležili su pet pobeda, 10 remija i dva poraza, uz pozitivnu gol razliku (16:10). Čak sedam puta srpskoligaš iz najvećeg banatskog grada, završio je utakmicu bez pogodaka, a na 10, mreža odličnog golmana Slobodana Đurića, nije se zatresla.

-Uz Đurića, Nikola Grbić, Bogdan Jovanov i Nikola Bjelica, nisu imali pauze i odigrali su svih 17 mečeva i na terenu proveli po 1530 minuta. Ako dodamo i najmlađeg prvotimca, beka Aleksandra Milina, koji je igrao 1349 minuta,  jasno je zašto na 10 mečeva nismo kapitulirali. Reč je o odbranbenom delu tima, uopšte se nisu menjali, izuzev pauze Milina zbog žutih kartona. Tu je ključ za mali broj primljenih golova. Rotacije su postojale za ostale delove tima, ne i za bedem ispred Djurića i za igru odbrane, ne postoje zamerke – naglasio je trener Predrag Kandić.

 

 

Ofanzivac Miljan Milivojev bio je starter 16 puta i jednom je, zbog povrede, ušao sa klupe i upisao 1441 minut. Nikola Krstinić (1209), Jovan Runjevac (1088), Žarko Matić (1029), Ljubiša Vukelja (1014), Robert Kiš (908), a zanimljivo je da je vezista Vladimir Jeftić, osam mečeva počeo, a isto toliko puta ulazio sa klupe i 756 minuta proveo na terenu.

 

Predsednik Radničkog Darko Tošić i trener Predrag Kandić

-Kroz ekipu je prošlo 20 igrača, debitovali su dojučerašnji kadeti, Andrej Malek i Danilo Kondić, posle pauze od devet meseci, Marko Kovačević je imao devet nastupa i igrao 476 minuta, dok je Miloš Zakić, od 15 mečeva, sedam počeo, a osam ušao kao rezrva i zadovoljan sam koliko je pružio za 681 minut igre – dodao je strateg zrenjaninaca.

Iako, posle lidera iz Kule, imaju najmanje poraza, trener Kandić nije zadovoljan realizacijom.

-Mnogo smo bodova prosuli i razlog je veliki broj propuštenih prilika. Napravili smo analizu svakog meča i uvek smo imali više prilika od protivničkih ekipa. Pravio sam rotacije zbog povreda i kartona i nikad na raspolaganju nisam imao sve igrače iz veznog i napadačkog dela tima. Kad sve stavimo na tas, moglo je da bude rezultatski i bodovno uspešnije, a s druge strane, na afirmaciji mladjih igrača smo dosta uradili i u sredini smo, a cilj je da ostanemo i u narednoj trci – zaključio je Kandić.

Bogdan Jovanov je potvrdio da je jedan od najboljih štopera u „Vojvodini“. Amaterski reprezentativac Vojvodine bio je, u nekoliko navrata, igrač utakmice i uliva veliku sigurnost.

Bogdan Jovanov najviši u skoku

-Da se nekoliko nerešenih rezultata okrenulo u našem smeru, a bilo je šansi, bodovni saldo bi bio veći. Fizički smo uvek delovali kako treba i niko od rivala nije nas natrčao. Izuzimajući poraz Od Hajduka, sa ostalim ekipama ispred nas, imamo dobre rezultate i niko nas nije nadigrao. Treba u nastavku da budemo sa više koncentracije i strpljenaj ispred protivničke mreže i biće i više pobeda. Sa svima smo mogli da se nadigravamo i u drugom delu trebalo bi da bude lakše – poručio je sigurni defanzivac.

Miljan Milivojev

Pet puta Miljan Milivojev je pogodio mrežu i prvi je strelac ekipe, dok su Nikola Bjelica, Miloš Zakić i Nikola Krstinić po dva puta bili strelci, Jovan Blažić, Predrag Radosavljević, Marko Kovačević i Vladimir Jeftić, a protiv Cementa Beočinci su jednom sami pogodili svoju mrežu.

Jovan Blažić (35) je na terenu proveo četiri, izuzetno korisna i upečatljiva minuta. Protiv Železničara u Pančevu, u finišu meča, istrčao je kontru i evro golom overio trijumf zrenjaninaca. Više od decenije je  prvotimac SAS-a, a pre 18 meseci, na dvojnu registraciju, vratio se u veliki fudbal.

Letos je, pred start trke, dres Radničkog zadužio iskusni Ljubiša Vukelja. Razmišljao je, po povratku iz Švedske, o završetku karijere, ali su ga zrenjaninci privoleli da im pomogne. Obavio je razgovor sa direktorom Darkom Tošićem i najavljeno je da će i u nastavku biti sa zrenjanincima.

 

Tekst: Budimir Cvijetić.