Šest saobraćajnih nezgoda proteklog vikenda

Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, od kojih dve sa nastradalim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica zadobilo je lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 275.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: pogrešno izvođenje radnji vozilom – dve, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – dve, nepropisne radnje vozilom – dve.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 11 učesnika u saobraćaju i izdato je 109 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 20 vozača, od toga 2 vozača zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole i 18 vozača vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap