Zrenjanin- Sneg pada na čitavoj teritoriji Grada 24 časa neprekidno i formiran je snežni pokrivač debljine, u proseku, 35 santimetara. Svo ljudstvo i tehnika predviđeni Planovima za održavanje puteva i ulica u zimskom periodu su angažovani na održavanju istih u funkcionalnom stanju i nalaze se u IV stepenu održavanja.

 

 

 

Naselje 4. juli kod terena za košarku.

Svi putni pravci na teritoriji grada su prohodni ali se saobraćaj odvija otežano. Preporučuje se da se na put ne kreće bez preke potrebe a u slučaju neophodnosti istog preporučuje se poseban oprez i obavezna zimska oprema tokom vožnje. Pešačka komunikacija takođe se odvija otežano iako su ekipe za čišćenje non-stop na terenu te se građani mole za oprez i strpljenje. Sve gradske službe neophodne za normalno funkcionisanje nesmetano obavljaju svoju delatnost i putevi do njih su prioritetni i prohodni.

Put prema Lazarevu danas pre podne.

Foto:Screenshot Instagram Marko Pejić

 

Upozoravaju se građani da obrate pažnju tokom kretanja na otvorenom na grane drveća koje su opterećene vlažnim snegom te može doći do pucanja istih.

Apeluje se na građane da izvrše svoju dužnost i da sneg ispred svojih stambenih ili poslovnih objekata očiste i omoguće sigurnu pešačku komunikaciju.

Gradski štab konstantno prati situaciju na terenu i procenjuje potrebe za preduzimanjem mera neophodnih da grad normalno funcioniše.

Zaključak sa sednice Gradskog štaba za vanredne situacije koju je danas sazvao komndant štaba Čedomir Janjić.

Izvor:zrenjanin.rs